Risc de obezitate pentru femeile care mananca exagerat pe perioada sarcinii

Obezitatea si hipertensiunea arteriala sunt doua dintre riscurile la care se supun gravidele care mananca exagerat pe perioada celor noua luni de sarcina, potrivit unui studiu al cercetatorilor britanici.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Bristol, coordonati de dr. Abigail Fraser, au constatat ca femeile care exagereaza cu mancarea pe tot parcursul sarcinii intampina greutati in topirea kilogramelor aculate in cele noua luni de graviditate, informeaza Daily Mail.

In plus, rezultatele studiului au mai aratat ca surplusul de greutate nu este singurul efect negativ inregistrat dupa sarcina in randul femeilor care au mancat „cat pentru doi”. Analizele realizate pe tot parcursul sarcinii au aratat ca aceste femei sufereau de hipertensiune arteriala.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au monitorizat un grup de 3.877 de mame in timpul sarcinii si 16 ani mai tarziu. Pe tot parcursul studiului, voluntarele erau supuse lunar la diferite analize. In plus, acestea trebuiau sa completeze o fisa in care sa precizeze care este meniul lor zilnic pe tot parcursul perioadei de graviditate.

Expertii s-au folosit de indicele de masa corporala pentru a vedea cat de mult s-au ingrasat femeile in timpul sarcinii si cat au reusit sa slabeasca dupa aceasta perioada. Desi cresterea in greutate in timpul perioadei de graviditate este un lucru natural pentru ca bebelusul se dezvolta, cercetatorii sugereaza ca excesul de kilograme reprezinta un risc atat pentru copil, cat si pentru mama.

Oamenii de stiinta recomanda ca in primele sase luni de sarcina numarul caloriilor necesare unei femei – respectiv 1.940 de kilocalorii / trebuie sa ramana constant. Asadar, un surplus de alimente nu este necesar.

In urmatoarele trei luni, femeia insarcinata are nevoie de doar 200 de kilocalorii pe zi in plus, echivalentul unei salate de fructe sau a unui iaurt.

„Femeile care acumuleaya multe kilograme decat este recomandat in timpul sarcinii sunt supuse unui risc de trei ori mai mare de a avea probleme cu greutatea sau de a deveni obeze 16 ani mai tarziu”, conchide dr. Fraser.

Sursa: gandul.info


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s