Revolta Povestilor, o noua premiera la Teatrul Stela Popescu

Teatrul Stela Popescu pregateste un nou spectacol de teatru pentru intreaga familie: „Revolta Povestilor”, o adaptare dupa un text de Sinziana Popescu.

Spectacolul are premiera pe 31 martie, la ora 19:00, la Sala Mica a Palatului National al Copiilor.

Spectacolul Revolta Povestilor este despre pierderea placerii de a tine in mana o carte, de a o rasfoi si de a desena cu mintea povesti pline de magie, personaje si culoare. In lumea tabletelor si a jocurilor video, se pierde cel mai important prieten al copilului – imaginatia, cea care ii face pe cei mici sa aiba curaj sa viseze si sa lupte cu determinare pentru a-si implini visele.

Revolta Povestilor este o piesa care vrea sa arate atat copiilor, cat si parintilor, ca povestile pot continua sa existe doar daca sunt citite, cultivate si iubite. Altfel toate personajele cu care noi, adultii, am copilarit se revolta, se uratesc si devin anacronice. Cine rezolva problema? Tot niste copii, care, atrasi in lumea cunoasterii si imaginatiei, restabilesc ordinea si salveaza de la uitare emotiile intalnirii cu personajele de basm.

Spectacolul este regizat de Tony Adam, care a facut o echipa cu scriitoarea Sanziana Popescu in adaptarea textului, alaturi de scenograful Cristian Marin si de coregraful Ioana Macarie.

Distributia spectacolului e formata din: Marian Sas Petrica – George, Alexandru Rebeja – Mihai, Sorin Aurel Sandu – Lupul / Balaurul / Pitic (inteleptul), Catalin Frasinescu – Fat Frumos / Vrajitorul din Oz / Pitic (Morocanosul), Stefan Rebeja – Hansel, Irina Caramizaru – Gretel, Carla Waltner – Capra / Cenusareasa / Pitic (Hapciu), Stefania Dumitru – Scufita Rosie / Mutulica, Magda Condurache – Oglinda, Madalina Mihai – Alba ca Zapada, Manuela Harabor / Ana Maria Mihai – Mama Vitrega, Silvia Mauritiu – Sora / Pitic (Somnorosul) / Capcaun, Alexandra Dogaru – Sora / Pitic (Rusinosul) / Capcaun si Andrei Dogaru – Magar / Pitic (Bucurosul).

Detalii despre spectacol se gasesc pe www.teatrulstelapopescu.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s