„Revolta Povestilor” – 16 decembrie, Satul Piscu

Scoala de Joaca si Primaria Ciolpani  organizeaza cu ocazia sarbatorilor de iarna evenimentul Revolta Povestilor la Caminul Cultural din satul Piscu,  vineri 16 decembrie, ora 17.00.

Satul Piscu este renumit  in  peisajul  judetului Ilfov  ca  fiind un sat de olari ce dateaza de pe vremea Dacilor liberi  fiind mentionat in scriptele  istorice „vatra de olari unde se lucreaza obiecte de traditie preistorica”.

Scoala de joaca si-a continuat activitatea celui de-al 4 lea an de existenta in acest sat dorind sa consolideze pe langa educatia prin teatru si joaca si educatia  prin  mestesug alaturi de Scoala de la Piscu care a implementat in acest loc,  timp de 10 ani, educatia prin patrimoniu cultural pentru copii.

Scoala de joaca s-a remarcat pe piata educatiei din Romania prin cei 4 ani de cursuri non formale si educatie prin teatru, joaca si mestesug, cat si prin evenimentele outdoor Ziua Universala a Iei – tradiţii, jocuri si poveşti  romanesti pentru copii – proiect mondial ce se desfasoara simultan in 26 de tari de pe 4 continente in ziua de 24 iunie si Caravana de joaca – proiect National de scos afara la joaca parintii si copiii avand ca suport cartea “In Fata Blocului” – o culegere de 55 de jocuri ale generaţiei cu cheia la gat.

Acest eveniment a fost creat in  totalitate de  copiii  satului  Piscu dorind  sa  transmita  tuturor  oamenilor  mari ca cea mai buna forma de educatie  este joaca.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s