Reteta bors moldovenesc

Ingrediente bors moldovenesc

Ingrediente: un pui, doi morcovi, o telina mica, doua cepe, un ardei, taitei de casa (facuti dintr-un ou, sare si faina cat cuprinde), 1 litru de bors, sare si leustean.

Mod de preparare: Pentru a prepara acest bors moldovenesc, ai nevoie de ajutorul mamei. Asa ca roag-o sa spele si sa portioneze puiul, apoi sa-l puna la fiert intr-o oala cu apa. Tu te ocupi de curatatul, spalatul si tocatul cat mai marunt al zarzavatului.
Cat timp fierbe puiul impreuna cu zarzavatul, tu si mama va ocupati de prepararea taiteilor de casa. Intr-un castron amesteca bine oul cu o furculita, apoi adauga in ploaie faina pana obtii un aluat numai bun de intins. Acum intinde coca pe un tocator de lemn, apoi cu ajutorul unui cutit, taie taiteii cat vrei tu de lati si lasa-i deoparte. Dupa ce puiul si zarzavatul sunt fierte, adauga taiteii. Lasa-i sa fiarba cam 5 minute, apoi adauga borsul si lasa sa dea cateva clocote. Spala leusteanul, apoi toaca-l marunt si adauga-l in bors. Nu uita sa pui sare… si multa dragoste. Asta a fost tot!

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s