Renovarea unei scoli cu toaleta in curte

Habitat for Humanity Romania se pregateste sa renoveze scoala din Liteni, judetul Iasi. Sunt elevi care depind de acea institutie si vin de la peste 2 km departare pentru a-si continua studiile.

Impreuna cu Delphi si Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Habitat for Humanity Romania va incepe refacerea scolii, unde invata 450 de copii.

Din cele doua corpuri ale cladirii, unul este intr-un stadiu avansat de distrugere. Printre interventiile necesare, se numara daramarea si renovarea salilor (inclusiv a tavanului si a acoperisului) si inlocuirea ferestrelor. Sistemul de incalzire trebue inlocuit, avand in vedere ca incalzirea se face la soba. De asemenea, sistemul sanitar si cel de canalizare trebuie imbunatatite – elevii si profesorii sunt nevoiti sa mearga afara, la cele sapte toalete din curte.

Proiectul va costa 60.000 de doari. Organizatiile au nevoie atat de ajutor financiar din partea altor companii, cat si de materiale de constructie sau echipe de voluntari.

Membrii comunitatii deja s-au implicat in proiect si, de la copii pana la profesori si parinti, au inceput sa lucreze la renovare.

Pentru mai multe informatii, intrati pe site-ul Habitat for Humanity Romania.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s