Reduceri la teatru pentru elevi si amenzi pentru parinti, potrivit Legii educatiei

Clasa pregatitoare va fi inclusa in invatamantul primar, gimnaziul va cuprinde clasele V-IX, iar liceul va fi de trei ani – sunt cateva dintre prevederile noului proiect al Legii educatiei, lansat ieri in dezbatere publica.

Proiectul mai prevede ca programa scolara sa acopere 75% din orele de predare, restul timpului fiind organizat de profesor.

Noua lege sustine si infiintarea unor centre de excelenta pentru elevii supradotati, dar si a unui post public de televiziune si a unui post de radio, ambele dedicate exclusiv educatiei.

In proiect sunt prevazute si reduceri pentru elevi, care vor beneficia de tarife reduse cu 75% la muzeu, teatru, opera, filme si concerte.

O parte din noutatile aduse de noua lege a educatiei ii priveste si pe parinti. Astfel, ei vor semna un contract prin care se obliga sa-si trimita copiii la scoala, iar pentru chiulul elevilor, parintii ar putea plati amenzi intre 500 si 5000 de lei sau ar putea fi pusi sa munceasca in folosul comunitatii. 

Proiectul Legii Educatiei Nationale a fost adoptat miercuri de Guvern si lansat ieri in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Educatiei, www.edu.ro.   


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s