Raceala in alaptare afecteaza bebelusul?

Raceala in alaptare afecteaza bebelusul?

Nu poti exclude posibilitatea unei raceli, nici in sarcina, nici dupa ce nasti, chiar daca sunt perioade in care ai o imunitate foarte buna. Ce faci, cand racesti in timp ce alaptezi? Mai poti lasa bebelusul sa suga de la tine? La Traieste Sanatos cu Simona, abordam raceala in alaptare si iti raspundem la intrebari.

Racita in perioada alaptarii? Uite ce-i de facut!

Pentru ca deja am venit cu solutii despre ce sa faci cand racesti in timpul sarcinii, am vrut sa discutam si despre momentul alaptarii. Multe mamici sunt de parere ca, daca ai racit, mai bine nu ii mai dai bebelusului sa suga, de teama sa nu ii transmiti si lui boala.

Insa lucrurile stau altfel. Daca ti-au aparut simptomele unei raceli, inseamna ca deja i-ai transmis si copilului virusul, asa ca oricum trebuie sa il alaptezi, pentru a-i oferi micutului anticorpii necesari.

„Cel mai probabil, nu va face boala sau va face o forma mult mai usoara, daca primeste anticorpii de la mama”, explica dr. Ilinca Tranulis, medic pediatru. Ea sustine ca raceala in alaptare nu este un motiv sa nu mai pui bebelusul la san.

Totodata, poti lua si medicamente pentru raceala, cand alaptezi. Cele mai multe dintre ele nu vor afecta bebelusul. Insa este nevoie sa acorzi atentie prospectului, pentru ca unele pastile nu sunt recomandate. Mai multe despre raceala in alaptare si cum o tratezi iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s