Promovare mostenirii culturale a Romaniei

Identitatea culturala, atat la nivel national, cat si international, este una dintre principalele necesitati psihologice si spirituale. Imposibilitatea de a-si pastra propriile valori, traditii si elemente culturale conduce la conflicte in interiorul unei societati.

[imagelink=”2241″]Proiectul „Romania – O Noua Perspectiva” a fost conceput pentru a trezi si dezvolta constiinta culturala, spirituala si turistica a romanilor si strainilor deopotriva, prin promovarea valorilor romanesti autentice. Initiativa urmareste cresterea interesului asupra tarii noastre, din punct de vedere turistic, cultural si spiritual.

La nivelul Romaniei, proiectul are scopul de a le aduce aminte oamenilor de propriile valori culturale, de a-i apropia pe acestia de alte culturi si de a prezenta dimensiunile actuale ale propriei tari. De asemenea, se doreste familiarizarea indivizilor cu relatia dintre traditie si inovatie.

In scopul promovarii mostenirii culturale romanesti, vineri, pe 7 decembrie, are loc a doua editie a evenimentului Traditii si Obiceiuri Romanesti de Craciun.

In aceasta zi, grupul Coral Sound va sustine concertul de colinde traditionale romanesti, numit Poveste de Craciun. De asemenea, invitatul special – Profesor Dr. Corneliu Ioan Bucur – le va prezenta tinerilor cartea sa, Abecedar si Dictionar Etimologic, si le va vorbi despre Ceremonialul Obiceiurilor Romane si specifice de Craciun.

Evenimentul are loc la Sala de Concerte a Universitatii Populare Ioan I. Dalles, in Bucuresti. Toti cei interesati sunt invitati de la ora 18.30; intrarea este libera, in limita locurilor disponibile. Confirmarea participarii se face la office@bonsiromania.ro sau la 0732.601.254, cu precizarea numarului de persoane si a unui numar de telefon de contact.

Prin acest „Abecedar si Dictionar Etimologic” copiii vor intelege mai bine propria identitate nationala si multiculturalitatea poporului roman. Cartea reprezinta o trecere in revista a unor termeni precum vatra, cuptor, oale, icoane , dor, brau sau bucium, cuvinte ce prezinta originea, ocupatiile si structura psihica a neamului romanesc.

Volumul se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani, cadrelor didactice si parintilor. Prin aceasta carte, se urmareste cresterea generatiei tinere, care va fi mai implicata in pastrarea, valorificarea si dezvoltarea patrimoniului national material si imaterial.

Evenimentul din 7 decembrie va fi punctul de pornire in promovarea cartii „Abecedar si Dictionar Etimologic” in anul 2013, la noi in tara si in afara Romaniei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s