Profesorii se gandesc la proteste

Federatiile sindicale din educatie au inceput discutiile pentru declansarea protestelor, nemultumite de masurile propuse de ministerul Educatiei privind disponibilizarile sau neplata cadrelor didactice pentru examene, a declarat presedintele Federatiei „Spiru Haret”, Gheorghe Isvoranu.

Dupa ce au discutat mai bine de cinci ore cu reprezentantii ministerului, sindicalistii au incheiat intalnirea nemultumiti de faptul ca ministerul impune masuri privind reducerea fondurilor din invatamant fara sa tina cont de consecintele pe care le-ar putea avea asupra copiilor si parintilor.

Isvoranu a mai spus ca reprezentantii profesorilor au refuzat sa discute despre masurile privind reducerile de personal din educatie, explicand ca OUG 114/2009 a fost deja atacata de sindicalisti, iar acestia nu aveau de ce sa accepte astfel de discutii.

Federatia Educatiei Nationale (FEN) s-a retras, ieri, de la negocierile privind disponibilizarea a 15.000 de posturi, sindicalistii fiind nemultumiti ca ministerul Educatiei nu are un program de protectie sociala pentru angajatii care urmeaza sa fie disponibilizati.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s