Prima vizita la stomatolog poate fi chiar placuta

Prima vizita la stomatolog poate fi chiar placuta

Prima vizita la stomatolog nu se va lasa cu urlete si plansete, daca stii sa iti pregatesti din timp prichindelul. La Parinti de Pici, iti spunem cand ar trebui sa iti duci copilul la primul control stomatologic si cum il ajuti sa scape de emotii.

La fel ca multe experiente prin care cel mic trece pentru prima data, si vizita la dentist poate fi placuta sau nu. Asta depinde insa foarte mult de felul in care il pregatesti si de propriile tale emotii legate de aceasta experienta.

Daca ii vorbesti micutului deschis si sincer despre ce urmeaza sa se intample s-ar putea sa te uimeasca increderea si usurinta cu care se va aseza pe scaunul stomatologului. Iar daca e vorba de un simplu control, care nu presupune interventii dureroase, atunci sunt sanse mari ca piciul tau sa asocieze vizitele la dentist cu o experienta placuta si sa le accepte cu zambetul pe buze.

Tocmai de aceea e bine sa nu astepti prea mult inainte de a-l programa la stomatolog. Unii parinti isi duc prichindeii la prima vizita la stomatolog inca de la 1 an, iar unii de la 2-3 ani. Este indicat sa nu stai pana la primele probleme dentare pentru a-ti duce puiul la dentist.

Afla mai multe despre primul control stomatologic al copilului, acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s