Prima dializa hepatica la sugar din lume a fost un succes!

Medicul Catalin Cirstoveanu si Fundatia Genesis Collegiate au initiat un nou proiect de strangere de fonduri, pentru achizitionarea unui aparat de dializa, care ar putea salva vietile copiilor nascuti prematur.

Acest aparat, in valoare de 20.000 de euro, este deja in sectia de neonatologie, prin bunavointa importatorilor care inteleg nevoia urgenta a medicului de a studia cum functionează.

La Spitalul Marie Curie a ajuns, in stare foarte grava, un bebelus care avea complicatii renale si hepatice. A fost primul caz de acest fel din lume – prima dializa hepatica la sugar – si a fost salvat de doctorul Cirstoveanu cu ajutorul acestei tehnici revolutionare.

Dacă se strange suma necesara, acest aparat poate ajuta copiii sub 2 kg, care ajung la Spitalul Marie Curie cu insuficienta renala, sa supravietuiasca. Dializa hepatica la sugar este dificila, insa, asa cum s-a dovedit, poate fi realizata cu succes, cu ajutorul acestei tehnologii revolutionare.

Catalin Cirstoveanu este primul doctor care a dezvoltat proiecte de strangere de fonduri pentru modernizarea unei unitati medicale de stat si este cel care a refacut de la zero sectia de terapie intensiva pentru nou nascutii de la Spitalul Marie Curie. Atunci cand copiii care ajungeau la el nu puteau fi operati in tara din cauza lipsei aparaturii necesare, medicul Cirstoveanu se urca in avion si ii ducea in strainatate pentru a-i salva. Acum, datorita lui, copiii care nu ar putea fi tratati in niciun alt loc din tara, au o sansa la viata.

Genesis Collegiate este o institutie educationala, care se implica in fiecare an in proiecte de responsabilitate sociala si care isi educa elevii sa devina membri activi ai societatii. Impresionati de pasiunea si dedicarea medicului Cirstoveanu, cei de la Fundatia Genesis Collegiate au decis sa se alature proiectelor sale si sa il sprijine in lupta sa pentru salvarea vietilor celor mici. In anul 2011, au reusit sa stranga peste 15.000 de euro pentru achizitionarea unui aparat de scanare venoasa care a reusit sa salveze pana acum sute de copii nascuti prematur.

In vederea strangerii de fonduri, Fundatia Genesis Collegiate va organiza un eveniment caritabil. In acelasi scop, a fost lansata o platforma prin care oricine poate dona o suma cat de mica pentru sprijinirea proiectului sau poate deveni fundraiser pentru a-i convinge si pe altii sa ia parte la aceasta actiune. Platforma de poate accesa aici:  http://genesis.galantom.ro/event-projects/view?id=315.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s