Prietenii copiilor nostri

Exista 2 probleme majore atunci cand vorbim despre prietenii copiilor nostri:

  1. Copilul nu reuseste sau are dificultati sa-si faca prieteni pentru ca nu a fost invatat sa socializeze, este prea timid, are stima de sine scazuta sau din alte motive.
  1. Copilul are prieteni pe care noi, parintii, nu-i agream si nu-i acceptam, pentru ca au comportamente pe care le consideram indezirabile.

Ambele situatii pot sa fie “dureroase” si sa aiba efecte negative atat pentru noi, cat si pentru copiii nostri.

In primul caz, lipsa prietenilor si lipsa abilitatilor de relationare si socializare, NU satisfac nevoia de conectare a copilului. Aceasta este una dintre cele 3 nevoi psihologice de baza ale oricarei fiinte umane, a caror nesatisfacere poate sa duca la o viata neimplinita si fara armonie, atat interioara, cat si cu ceilalti.

In Programul All About Parenting vorbesc pe larg despre cele 3 nevoi psihologice de baza si ofer solutii complete care te ajuta sa eviti efectele negative ale nesatisfacerii lor.

In cel de-al doilea caz, cred ca aproape fiecare parinte traieste, mai mult sau mai putin, aceasta teama: ca al lui copil va avea prieteni sau anturaje care il vor trage in jos, il vor conduce catre obiceiuri nesanatoase si daunatoare pentru viata lui.

Ne este teama sa nu se apuce de fumat, sa nu inceapa sa consume alcool, poate mai rau, droguri, si ne dorim sa evitam astfel de situatii.

In plus, avem in noi, inerent, o dorinta ca ai nostri copii sa devina cea mai buna varianta care pot ei sa devina, persoane de care sa fim mandri.

Urania Cremene spune intotdeauna parintilor care vin la seminariile ei GRATUITE ca e nevoie ca parintii sa devina cea mai buna varianta a lor, ca mai apoi, copiii lor sa devina si ei cei mai buni copii care pot sa fie pentru parintii lor.

Asculta podcast-ul pe blog-ul Uraniei si bucura-te de informatiile valoroase: http://uraniacremene.ro/parenting/audio-cele-2-probleme-legat-de-prietenii-copilului-episodul-11/

Luna martie vine si ea cu o alta serie de seminarii GRATUITE care te vor ajuta sa fii si mai aproape de cel mai bun parinte care poti sa fii pentru puiul tau.

Vezi calendarul evenimentelor din luna martie aici.

 

 


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s