Predispozitia la alergii, influentata de anotimp

Riscul de a dezvolta alergii alimentare este mai mare la copiii nascuti in lunile de toamna sau iarna decat la cei nascuti primavara sau vara.

La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Massachusetts General Hospital din Boston (SUA), dupa ce au au analizat fisele medicale a peste 10.000 de pacienti cu alergii alimentare.

Comparand lunile de nastere ale celor care sufereau de alergii alimentare, medicii au observat ca, in cazul copiilor de pana in 5 ani, 41% dintre ei erau nascuti primavara sau vara, iar 59% venisera pe lume toamna sau iarna.

O posibila explicatie ar fi legata de vitamina D, necesara pentru o buna dezvoltare a sistemului imunitar. Fiind o vitamina sintetizata de organism sub efectul razelor solare, medicii spun ca micutii nascuti in anotimpurile reci au mai multe sanse de a deveni alergici pentru ca nu au prea des ocazia de a se bucura de lumina Soarelui.

Cercetatorii spun insa ca si alti factori, precum infectiile, istoricul familial in privinta alergiilor, dieta mamei si alimentatia copilului pot contribui la cresterea riscului de alergii alimentare. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s