Povesti terapeutice la Gaudeamus

Antonia NOËL, formator în Metoda ESPERE, lanseaza colectia de povesti terapeutice pentru copii si adulti, la targul de carte Gaudeamus 2014.

Vineri, de la ora 18.00, Antonia Noël lanseaza seria de patru istorioare „Comunicare psiho-sociala acasa si la scoala”. Alaturi de autoare, va fi prezenta si Nadia Tataru, Director General al postului Itsy Bitsy FM.

Povestile colectiei abordeaza universul emotional al copiilor:

  • „Oita vesela si blana incalcita” vorbeste despre efectul nociv al etichetarii copilului, despre sentimentele de deznadejde, rusine si chiar teama care se instaleaza la cei mici atunci cand privirea si cuvintele celor din jur ii sunt potrivnice.
  • „Mama iepuroaica si bulgarele otravit” abordeaza tema responsabilizarii si constientizarii copilului, ajutandu-l sa inteleaga importanta mesajelor pe care le transmite.
  • „Ratusca, sarpele si barza înteleapta” invita copilul in universul unei realitati destabilizatoare, îisa din aceasta confruntare cititorul va iesi invingator, cu ajutorul instrumentelor de comunicare care ii sunt propuse.
  • „Soarecele si bursucii” abordeaza rolul parintilor in relatiile de familie, pozitia copilului si mijloacele lui de a se raporta la parinti, atunci cand familii sunt recompuse.

Povestile sunt destinate copiilor si adultilor, deoportiva. Ele sunt concepute pentru a fi citite de catre copil sub supravegherea sau impreuna cu parintii. Fiecare poveste propune un instrument al Metodei ESPERE®, metoda de pedagogie a comunicarii, fondata de psihosociologul francez Jacques Salomé.

Autorul Antonia NOEL este consultant in comunicare, formator specializat in educarea adultilor si a copiilor prin Metoda ESPERE®.

sursa foto: Facebook – Comunicare psiho-sociala acasa si la scoala


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s