Povesti despre rataciri, povesti despre sperante

Exista povesti pentru a rade sau pentru a plange si altele pentru a intelege, dincolo de suferinte, tacerea cuvintelor. Exista povesti care ne ajuta sa imblanzim partea intunecata si secretele trecutului nostru. Exista povesti pentru a intelege ceea ce este nespus si a ne reconcilia cu trecutul si mai ales cu istoria noastra de viata.

Astfel de povesti ne daruieste cu bucurie Jacques Salome in cartea sa “Povesti despre rataciri, povesti despre sperante”, aparuta la Editura Ascendent. Cu fiecare poveste suntem mai aproape de sufletul nostru si de sufletul copiilor nostri.

[imagethumb=”1307″] Cuvintele continute intr-o poveste pot fi ca niste lovituri de gong ce bat in cutia de rezonanta a imaginarului. Fiecare dintre noi – copil, adult, batran – detine in arhiva memoriei personale povesti simple sau complexe care supravietuiesc riscului de a se pierde in timp.

Toate aceste povesti, fie ca ne incurajeaza sau ne otravesc, sunt necesare pentru viata, ne ajuta sa ne punem intrebari despre valoarea existentei noastre si uneori ne ajuta sa luam niste decizii care pareau imposibil de luat.

Ce-ar fi sa scrii chiar tu o poveste prin care sa intelegi mai bine un episod mai dificil din viata ta, de exemplu pentru a te impaca cu o persoana aproapiata, pentru a sparge zidul tacerii dintre voi.

Iti propun cateva fraze cu care poti incepe oricand: „Uneori suntem dezarmati in fata copiilor nostri, uneori nu suntem in stare sa-i ajutam, suntem prea inchisi in inlantuirea haotica a asteptarilor noastre, a dorintelor si mai ales a fricilor noastre de parinti”.

Un alt inceput ar fi: „Avem multe dificultati, mai ales fata de noi insine, cand traim sentimente contradictorii fata de o persoana apropiata sau fata de o situatie care ne afecteaza”. Sau, daca ti se pare mai potrivit: „Copiii reprezinta partea noastra de eternitate; singura noastra urma care va ramane in ei nu este faptul ca i-am iubit, ci faptul ca i-am ajutat sa se iubeasca pe ei insisi”.

Oricum ai vrea sa incepi aceasta poveste a ta, Jacques Salome iti ofera o cale catre sufletul tau prin cartea sa “Povesti despre rataciri, povesti despre sperante”, aparuta la Editura Ascendent.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s