Povestea kendamei pierdute: Prima carte pentru copii cu personaje rome din literatura romana

Povestea kendamei pierdute: Prima carte pentru copii cu personaje rome din literatura romana

Asociatia Cu Alte Cuvinte organizeaza, alaturi de Editura Arthur, lansarea primei carti pentru copii cu personaje rome din literatura romana, Povestea kendamei pierdute. O istorie din Ferentari, scrisa de Adina Rosetti si ilustrata de Irina Dobrescu.

Lansarea va avea loc la standul Bookfest Junior (Romexpo Pavilionul B2), pe data de 3 iunie, intre orele 12:00 si 13:00, in prezenta autoarelor si a Magdei Matache, activista si cercetatoare la FXB Harvard School of Public Health.

Povestea kendamei pierdute este prima carte a proiectului Noii povestitori, lansat in martie 2017 de catre asociatia Cu Alte Cuvinte. Proiectul este destinat creatorilor de literatura pentru copii care isi propun sa dea glas personajelor de etnie roma.

Pentru prima editie, asociatia a organizat impreună cu Adina Rosetti si Irina Dobrescu doisprezece ateliere de creatie la care a participat un grup de copii de la Clubul de Educatie Alternativa din Ferentari. Povestile lor au fost o sursa de inspiratie si documentare pentru o carte de fictiune ilustrataPovestea kendamei pierdute.

Proiectul a fost realizat cu ajutorul a 152 de donatori care au sustinut campania de strangere de fonduri pe platforma Indiegogo, si cu sprijinul Fundatiei Autonom. De asemenea, proiectul este sustinut si de Consiliul Europei – Roma and Travellers Team.

500 de carti vor fi donate catre scoli si organizatii educationale, iar o parte din profiturile realizate din vanzarea cartii vor fi donate Clubului de Educatie Alternativa

Mai multe informatii despre carte: https://www.cualtecuvinte.com/ro/noiipovestitori/.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s