Povestasii – Povestea unei istorii

Cum ii faci pe copii sa descopere cu placere istoria si sa o indrageasca? Le spui o poveste. De la acest concept au pornit si cei de la Asociatia Povestasii. Mai multe aflam acum, in aceasta editie Meditatii pentru parinti.

Nu stiu despre voi, dar mie nu mi-a placut istoria in copilarie. O invatam, ca n-aveam ce face daca voiam sa iau note bune, dar nu imi placea de fel. Si acum, daca deschid un manual de istorie, incep sa casc. Pur si simplu, toate datele acelea se amestecau in capul meu, iar discursul anost imi amortea creierul.

Pe de alta parte, acasa, aveam niste carticele de istorie, scrise de autorul britanic Terry Deary, in care istoria marilor civilizatii era prezentata altfel decat in manuale: aflam curiozitatile acelor epoci, descopeream cum se jucau copiii, ce obiceiuri aveau, ce inventii le usurau munca si cate si mai cate!

Asadar, istoria poate fi si amuzanta, interesanta, captivanta. Cu acelasi gand in minte au pornit si cei de la Asociatia Povestasii: sa faca istoria pe gustul copiilor.

Despre activitatea asociatiei si despre cum inveti cel mai bine istoria ne spune acum Carmen Avram, om de televiziune si vicepresedintele Asociatiei Povestasii.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s