Podul din jeleuri

Sigur, ne place sa mancam bomboane. Dar stiai ca poti face lucruri uimitoare cu ele? Iata cum se construieste un pod din bomboane gumate si cat de folositor este.

Construirea unui pod este o activitate foarte utila pentru dezvoltarea cunostintelor copilului. Lucrati in familie, cu elemente de fizica si matematica, folosind joaca pe post de motor principal. In plus, un pod presupune si creativitate, pentru ca modurile in care poate fi construit sunt nelimitate.

Ai nevoie de:

  • bomboane gumate;
  • scobitori.

Cum se face:

02Incepeti prin a construi un triunghi, folosind trei scobitori (laturile) si trei bomboane gumate (unghiurile). Continuati prin a mai construi astfel de triunghiuri, cate vreti voi. Pe triunghiuri se va sprijini intreaga baza a podului. De ce triunghiuri si nu patrate? Pentru ca triunghiurile sunt mult mai rezistente la forta de presiune.

Asezati doua triunghiuri in paralel si uniti bomboanele gumate cu scobitori. Continuati procesul.

Puteti face o multime de forme, intersectand doua scobitori in acelasi unghi (adica, in aceeasi bomboana gumata). Acesta este doar un pod de baza, dar lasati-va imaginatia sa zboare, incercand si alte structuri.

Un experiment asemanator este si: Catapulta din bezele moi

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s