Platfusul la copii

Platfusul la copii este o problema de care, adesea, parintii isi fac griji disproportionate si de prea devreme. Ce este, de fapt, platfusul? Cum apare si cum il putem trata?

Sunt sigura ca te-ai uitat pana acum la urmele pe care picioarele goale le lasa in nisip. Cele mai multe, au o scobitura chiar la mijloc – scobitura piciorului.

Asa ne dam seama daca cineva are platfus sau nu. Daca amprenta lasata de o talpa pe o suprafata nu are acea scobitura, atunci persoana respectiva are un picior plat.

De cand poate fi detectata aceasta problema de sanatate? Platfusul la copii poate fi observat de la varsta de 4 anisori. In primele luni de viata, nu ne putem da seama pentru ca micutul nici macar nu merge in doua picioare. De asemenea, este nevoie si de o perioada de ajustare.

Ce se intampla daca intr-adevar copilul tau are platfus? Cum il poti corecta? Este platfusul la copii ereditar? Dr. Stefan Tiron, medic primar ortoped ne raspunde, in aceasta editie a emisiunii „Meditatii pentru parinti cu Simona Dragomir”.

Din nou, daca ti se pare ca talpile bebelusului tau par prea plate, nu iti face griji inca. Mai asteapta. Tu stii pe cineva cu platfus? Ce tratament a urmat?

sursa foto: freedigitalphotos.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s