„Pinocchio”, premiera de final de an pe scena Teatrului Muzical Ambasadorii

O noua productie prinde viata pe scena Teatrului Muzical Ambasadorii la final de an. Este vorba despre baletul „Pinocchio”, inspirat din una dintre cele mai indragite carţi pentru copii – „Aventurile lui Pinocchio”, de Carlo Collodi. Premiera spectacolului va avea loc luni, 13 decembrie 2021, de la ora 18:00, la Sala Mica a Palatului National al Copiilor.

Spectacolul vine ca o invatatura adresata celor mici, aflati inca la inceputul vietii, un material didactic si educativ care serveste familiei, de la mic la mare.

Publicul se va intalni cu personaje pozitive si negative, care impreuna alcatuiesc intrigi, tensiuni si momente pline de umor, ce il conduc, in chip nevazut, spre maturitate pe tanarul Pinocchio.

„Pinocchio suntem noi, in fiecare clipa a vietii noastre si astfel, privindu-i drumul initiatic, redescoperim, printre vechile amintiri sau poate printre cele mai recente, trairi asemanatoare” – declara Valentin Stoica, regizorul si coregraful spectacolului.

Coregrafia descrie o lume a marionetelor, muzica subliniaza gestica si motricitatea lumii teatrului de papusi, cu dorinta de a fascina si de a atrage inimile copiilor spre o lume aparte.

Textele alese sa conduca actiunea spectacolului contin talc si usoare nuante de umor, cu intentia de a dascali, fara asprime, prin puterea pildelor prezente.

Spectacolul aduce culoare, muzica voioasa, costume hazlii, personaje pestrite si un mesaj pe masura, ce se lasa descoperit abia la final.

Regia si coregrafia spectacolului poarta semnatura lui Valentin Stoica, iar scenografia este creatia Vioricai Petrovici.

Personajele spectacolului sunt interpretate de: Ana Mihai (Pinocchio), Octavian Iuga (Geppetto), Bogdan serban (Mos Cireasa/ Doctor/ Jandarm/Copil), Octavian Ene (Greierele), Alis Gheorghe (Zana), Daniel Golita (Cotoiul), Alexandru Malaeru (Vulpoiul), Remus Tegzes (Copacul fermecat/ Copil/Papusa), Doru Farmazon (Fitil/Mananca Foc)), Sergiu Neamtu (Jandarm/ Copil), Jennifer Dumitrascu, Camelia Cuzub (Doctori/ Copii), Monica Andreea Cuhartz, Claudia Iagar, Carmen Margarit, Silvia Ionascu, Natalia Dragomir (Copii/ Papusi/Albinute).

Biletele pot fi achizitionate online, de aici, sau de la casieria deschisa in foaierul Salii Mici a Palatului National al Copiilor, cu o ora inainte de inceperea spectacolului (in limita locurilor disponibile).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s