Parintii nu vor fi obligati sa-si vaccineze copiii

Parintii nu vor avea obligația de a-si vaccina copiii, in conditiile in care decizia lor va fi una informata, a anuntat ministrul Vlad Voiculescu. El a adaugat ca Legea vaccinarii este in stadiul avizarii si va deveni publica foarte curand.
Legea vaccinarii are trei capitole mari. Pe de o parte, ofera baza legala pentru asigurarea stocurilor de vaccinuri. Apoi, legea stabileste clar responsabilitatile pentru fiecare autoritate: fie medicul de familie, fie comisiile judetene de vaccinare, fie Ministerul Sanaatii si celelalte institutii.

Vlad Vociulescu a facut de asemenea referire la faptul ca Ministerul Sanatatii isi va asuma responsabilitatea in cazul in care vaccinul are efecte secundare.

Parintii vor putea lua decizia sa nu vaccineze copilul, respectiv sa stabileasca un plan de vaccinare, dar asta vor face numai dupa ce se vor informa. Legea presupune obligatia familiei de a se informa, de a lua o decizie informata. Exista sanctiuni, dar sanctiunile se refera strict la obligativitatea de a fi informat, de a lua o decizie informata.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s