Parintii, asteptati la conferinta 'Ai Copil. Invata sa fii parinte!' la Bucuresti

Parintii sunt invitati in Aula ASE sambata, 16 aprilie, la ora 10:00, pentru a petrece o zi cu specialistii si cu alti parinti care vor cu adevarat ce-i mai bun pentru copilul lor.

Programul conferintei:

Introducere in tema – 10:00 – 10:30

Speaker: Adriana Titieni 

1 + 1 = 3
O noua aritmetica relationala
– 10:30 – 12:00
Speaker: Cristina Negut
Ne place cand vedem copii cu”minti” si ascultatori. Te-ai gandit insa ce presupune a fi un parinte cu”minte”? Noi iti propunem o maniera noua de a vedea relatia cu copilul tau si constientizarea unei modalitati de imbunatatire continua a acestei relatii.

– 12:00 – 12:15 – Pauza

Putem comunica nonviolent? – 12:15 – 13:30
Speaker: Monica Reu
Tot ceea ce facem este in slujba nevoilor noastre. Cand extindem acest simplu concept si asupra celorlalti, ne dam seama ca nu avem dusmani, ca ceilalti nu fac decat ceea ce stiu ei mai bine pentru a-si implini propriile nevoi.” MARSHALL B. ROSENBERG, creatorul Comunicarii Nonviolente

– 13:30 – 15:00 – Pauza de pranz

Ce faci, te face!
Emotiile si formarea “mintii” copiilor – 15:00 – 16:00
Speaker: Sorin Mihalache
Imaginati-va o gradina in care copii nostri sunt flori. Pentru a creste frumos florile au nevoie de apa, aer, lumina si un intreg ambient favorabil. La fel si copii nostri au nevoie de un ambient armonios.
Emotiile pe care ei le traiesc sunt fondul care asigura cel mai bun mediu pentru cresterea si dezvoltarea frumoasa a copiilor nostri.
Mai mult decat atat, viata spirituala e cea care ajuta la pastrarea sanatatii lor fizice, emotionale si spirituale (IQ, EQ si SQ).

– 16:00 – 16:15 – Pauza

Internetul, bun sau rau? – 16:15 – 16:30

Speaker: Sanda Foamete, Microsoft
Pentru siguranta copiilor vostri, Microsoft Romania va propune 4 aplicatii:
a. Windows Live Family Safety 2011
b. Internet Explorer 9 — smart screen filters, built-in security filters
c. AntiVirus — MS Security Essentials
d. Windows 7 — parolare, profiluri utilizator distincte

 

Greseli majore in alimentatie – 16:30 – 17:30
Speaker: Dr. Pavel Chirila
Toti ajungem sa ne intrebam la un moment dat: ce inseamna de fapt sanatos? Din pacate ne punem aceasta intrebare cand suntem deja in fata bolii. Este totusi si o veste buna: Se poate trai in ziua de astazi Sanatos! Un Stil de Viata Sanatos incepe in primul rand cu renuntarea la ceea ce nu e sanatos.

– 17:30 – 17:45 – Pauza

De fusta mamei sau pe picioarele mele?
Autonomie vs Dependenta  – 17:45 – 18:45
Speaker: Diana Stanculeanu
Cum ti-ai dori sa arate copilul tau peste ani? Aproape toti parintii raspundem ca ne dorim sa crestem un copil sanatos si descurcaret, care sa ajunga om „pe picioarele lui”, gata sa isi ia viata in piept. Insa, reintorsi acasa la prescolarii, scolarii sau adolescentii nostri, asteptam de la ei sa fie totusi „cuminti” si „ascultatori”

– 18:45 – 19:00 – Concluziile zilei. Instrumente.

Speaker: Adriana Titieni

 

Biletele se gasesc la Sediul Itsy Bitsy (Str. Moise Nicoara nr.20), Libraria Carturesti Verona si GMP Advertising (Str. Leonida nr 19), dar pot fi cumparate si in ziua conferintei, la intrarea in cladirea ASE din str. Caderea Bastiliei, nr. 2-10. 

Mai multe detalii se gasesc pe www.aicopil.ro

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s