Parintele Vasile Ioana: Casa noastra este un loc al bucuriei

Parintele Vasile Ioana: Casa noastra este un loc al bucuriei

Poate iti vine greu sa iti imaginezi un preot in rolul de tata si sot, dar noua ni se pare ca este ceva natural, pentru ca preotul este parintele enoriasilor sai. Pentru a vedea chiar cat de diferite sau asemanatoare sunt cele doua roluri, dar si pentru a ne bucura sufletele la inceputul unui nou an, l-am invitat pe Parintele Vasile Ioana in emisiunea Tati in dialog. Daca nu ai prins interviul, asculta podcastul aici.

Cel mai greu lucru pe care il traiesc in viata mea este acela ca nu pot, fizic, sa le dau [n.r.: copiilor mei] mai mult din timpul meu. Pentru ca am ales preotia lucratoare, ma daruiesc oamenilor, ii iubesc pe oameni, si asta cere timp fizic – sa fii cu ei, sa spovedesti pana la 2-3 dimineata, sa stai cu ei. Seara, cand ma suna unul din copii ca ar vrea sa se joace cu mine, este cea mai mare suferinta, pentru ca as vrea sa rup un pic din mine si sa duc in casa”, aflam de la Parintele Vasile Ioana, preot la biserica Sfantul Nicolae Dintr-o Zi si tata a trei baieti – Alexandru, Gabriel, Matei.

„Noi, preotii, sacrificam mult din timpul familiei noastre.”

Impreuna cu Alex Zamfir, gazda emisiunii, preotul Vasile Ioana ne-a povestit despre atmosfera din familia sa si despre cum se imparte intre rolul de parinte al baietilor sai si parinte al enoriasilor sai.

„In momentul in care harul lui Dumnezeu lucreaza in viata unui parinte, copiii aceia beneficiaza de un altfel de parinte – de un parinte iubitor, de un parinte care incearca sa fie asa cum este Dumnezeu cu omul”, a mai spus parintele.

Daca ai ratat interviul de la „Tati in dialog”, asculta podcastul aici. De asemenea, poti urmari video intreaga emisiune (cu tot cu interactiunile dintre pauzele publicitare) aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s