Papusi din hartie in culorile martisorului

Pentru ca albul si rosul sunt culorile lunii martie, iti aratam astazi cum poti face papusi adorabile din hartie imbracate in alb si rosu, ideale de oferit in dar drept martisoare. Activitatea e destul de usoara, astfel ca cel mic poate face aproape singur papusa, cu foarte putin ajutor din partea ta.

Materiale necesare:

  • Coli de hartie albe si rosii
  • Markere rosu si negru
  • Lipici
  • Foarfeca
  • Elastic de bani
  • Optional: snur de martisor

Primul lucru pe care il poate face copilul tau e sa impatureasca o coala de hartie rosie pe latime, pe modelul acordeonului, pana obtine un evantai. Indoaie apoi evantaiul in jumatate si lipeste capetele ca in imaginea de mai sus.

Ia o coala alba de hartie si taie-o pe jumatate (pe latime) si invita-l pe cel mic sa umple una din cele doua jumatati cu puncte mici rosii, apoi sa o impatureasca la fel ca pe coala rosie de dinainte, in forma de evantai.

Indoaie evantaiul obtinut pe jumatate, aseaza-l peste “rochita” rosie facuta inainte si prinde-le in varf cu un elastic.

Papusa din hartie a inceput sa prinda contur, dar are nevoie si de un chip frumos. Va fi gata si acesta imediat ce decupezi un cerc dintr-o bucata de hartie alba si o fasie dreptunghiulara rosie de aproximativ 10x2cm. Lipeste fasia rosie de cercul alb, realizand parul papusii, apoi deseneaza-i ochii, nasul si gura.

 

Cu o ata de martisor prinsa la gat, papusa din hartie are sanse sa devina cel mai frumos martisor de anul acesta.

Sursa: Krokotak.com


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s