Pantomima si Balet la Compania Passe-Partout

Compania de Teatru Passe-Partout Dan Puric organizeaza numeroase spectacole pentru luna viitoare. De la povestile pentru copii din „Fluturi si oameni”, pana la gingasia exprimata in „Necuvinte”, actorii va prezinta piese de pantomima, spectacole unde sensibilitatea si vulnerabilitatea primeaza.

  • Sambata, 1 decembrie, ora 19.00 – Fluturi si oameni

Spectacolul a castigat anul acesta Marele Premiu la Festivalul International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povesti”.

Piesa creata de Silviu Oltean ii invita pe copii sa rada alaturi de Scufita Rosie, printul din Cenusareasa, fluturi balerini si multe alte personaje. Productia este formata din povesti scurte si amuzante, cu personaje neastamparate, reprezinta o excursie din adancul padurii pana in studiourile de desene animate.

  • Duminica, 2 decembrie, ora 19.00 – Royal Fashion si Conferinta Dan Puric „Teatrul viitorului”

Conferinta sustinuta de Dan Puric are la baza conditia artistului. „Traim intr-o lume urata. iti propun sa o refuzi si sa nu crezi in ea, oricat de tare ar vrea sa se impuna”, scrie Dan Puric pe site-ul sau.

Prelegerea este urmata de piesa „Royal Fashion”, cu scenariul si regia semnate de Dan Puric. Spectacolul pune in lumina modelul regalitatii si reprezinta o sinteza a monarhilor de-a lungul istoriei.

  • Joi, 6 decembrie, ora 19.00 – Cherchez la femme!

Calatorul-cautator al iubirii descopera toate ipostazele acestui sentiment: de la singuratatea in solitudine la singuratatea in doi, de la dragostea cu nabadai la cea linistita, de la ocheade la casatorie si tot asa.

Regizorul Petrica Voicu imbina armonios in acest spectacol dansul cu pantomima, lumina cu umbrele si realitatea dura cu visul gingas.

  • Sambata, 8 decembrie, ora 19.00 – Vis

Spectacolul este reprezentatia unui singur artist pe o scena mare si intunecata, acelasi care semneaza si regia si scenariul: Dan Puric.

Arta teatrului se poate folosi de multe alte mijloace inafara de cuvant, iar acest lucru ne este demonstrat in productia „Vis”. Spectacolul, situat intre pantomima, teatru-dans si teatru-gest, a fost distins cu premiul special al Festivalului de Pantomima de la St. Croix – (Elvetia, 1992) si cu un premiu special la Programul Chicago Artist International (1996).

  • Duminica, 9 decembrie, ora 19.00 – Necuvinte

Spectacolul realizat de Adrian Nour. este alcatuit din scene scurte, amuzante si, uneori, acide. „Ne-am propus sa tacem timp de o ora si ceva comentand cu umor, dar si cu sensibilitate, lumea ce ne inconjoara. Va asteptam la linistire!”, spune regizorul.

  • Joi, 13 decembrie, ora 19.00 – Doi dintre noi

„Doi dintre noi” prezinta o clasica poveste de iubire, desfasurata pe durata parcursa de cand s-a descoperit dragostea si pana in zilele noastre. Demonstratiile de miscare pe acorduri de Vivaldi sau pe ritmuri, sunetele si imaginile prezinta cum se inteleg gesturile umane cu sensurile iubirii si cu emotiile artelor.

  • Sambata, 15 decembrie, ora 19.00 – Testament

„Testament” se constituie pe trepte de inaltare spirituala. Fiecare scena este un pas inainte catre inviere: Cartea, Plecarea de acasa, Ruga, Iubita, Craciunul, Familia, Lupta, Crezul, invierea.

Modalitatea de realizare artistica imbina arta recitalului cu pantomima si proiectia video.

  • Duminica, 16 decembrie, ora 19.00 – Made in Romania

Un alt spectacol al lui Dan Puric prezinta o poveste muzicala fabricata in Romania. „Am ales acest nume pentru spectacol deoarece sunt gelos pe poporul roman si asta nu numai datorita umorului sau genial, ci si poeziei, inteligentei, energiei si misterului sau”, declara Dan Puric.

Piesele de teatru se vor juca la Sala Rapsodia a Teatrului de pe Lipscani. Biletele sunt 30 si 25 de lei pentru adulti si 20 de lei pentru studenti. Pentru mai multe informatii despre rezervari, intrati pe site-ul Companiei Passe-Partout Dan Puric.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s