Pana la Polul Sud si inapoi

Ce se intampla cand doi exploratori curajosi strabat Antarctica, pe jos, pana la Polul Sud si inapoi? Descopera povestea lor incredibila!

In conferinta TED de mai jos, il vei cunoaste pe exploratorul Ben Saunders, care a batut recordul pentru cea mai lunga calatorie umana din istorie. Alaturi de inca un aventurier, Saunders a strabatut 2.900 de kilometri pe jos, de pe coasta Antarcticii la Polul Sud si inapoi.

Pentru a intelege mai bine aceasta epopee, inchipuie-ti ca mergi pe jos din Bucuresti pana la Paris (si inca un pic), doar ca in conditii extrem de grele, pe un ger incredibil, fara magazine, hoteluri sau restaurante la care sa faci vreun popas. Iar apoi trebuie sa te intorci tot pe jos.

Pana la Ben Saunders, nimeni nu a mai reusit aceasta expeditie, in Antarctica, „cel mai rece, vantos, arid si inalt continent de pe Pamant”, precum descrie exploratorul.

Cum a ajuns pana la Polul Sud si cum a fost intreaga calatorie? Afla din aceasta poveste uimitoare, despre impingerea limitelor, determinare si implinirea unui tel.

[ted id=2143 lang=ro]

sursa foto: sciencefocus.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s