Pana cand ii poti da copilului lapte praf

Pana cand ii poti da copilului lapte praf

Daca nu ai avut cum sa iti alaptezi copilul la san, formula de lapte praf este o optiune aproape la fel de nutritiva. Insa cand este momentul in care il poti inlocui cu lapte de vaca? Afla acum, la Parinti de Pici.

Desi recomandarea OMS este ca alaptarea sa fie facuta exclusiv la san pana la 6 luni, sunt situatii in care acest lucru nu este posibil. Astfel, laptele praf poate fi un inlocuitor potrivit continand o formula complexa de vitamine si minerale care ii asigura copilului un aport nutritional foarte important.

„Desi mi-as fi dorit foarte mult sa o pot alapta natural cat mai mult, laptele praf a intrat insa destul de devreme in viata fetitei noastre”, aflam de la Georgiana, mama de pici.

Teoretic, dupa ce micutul implineste 1 an poti renunta, treptat, la laptele praf, inlocuindu-l cu lapte de vaca sau de capra. Totusi, multi medici recomanda sa amanam trecerea la laptele de vaca pana dupa varsta de 2 ani, pentru ca are prea putine vitamine si prea multe grasimi si proteine, greu de digerat de catre cei mici.

Mai multe despre cat timp sa ii dai copilului lapte praf iti spunem acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s