Orange Romania, partener al proiectelor strategice CEAE pentru formarea a 125 de „profesori altfel”

Orange Romania, partener al proiectelor strategice CEAE pentru formarea a 125 de „profesori altfel”

Incepand cu luna iunie, Orange Romania aduce stiinta mai aproape de inimile a 6.250 de elevi si le ofera posibilitatea sa invete, prin metode active, materiile din programa scolara considerate cele mai dificile – fizica si chimia.

Acest lucru va fi posibil prin formarea a 125 de profesori de stiinte, care vor utiliza pentru predarea la clasa metode moderne in lucrul cu elevii, punand accent pe investigatii, experimente si proiecte inedite. Obiectivul proiectului este ca Fizica si Chimia sa devina in scurt timp materiile preferate ale elevilor.

„Fizica altfel” si „Chimia altfel” sunt cele doua proiecte prin care organizatia Centrul de Evaluare si Analize Educationale (CEAE) a inceput schimbarea sistemului formal de educatie din Romania. Acest lucru a fost posibil prin crearea unei comunitati de profesori altfel, care isi propune sa pregateasca elevii pentru ziua de maine, sustinandu-i sa inteleaga si sa poata sa-si explice singuri fenomene noi. Elevii trebuie sa invete cum sa foloseasca aceste informatii pentru a rezolva problemele cu care se confrunta in viata de zi de zi, acum si in viitor.

„Comunitatea profesorilor altfel numara in acest moment peste 1.800 de profesori, insa cu sprijinul Orange Romania, vom reusi sa mai formam inca 125 de profesori la nivel national. Dincolo de faptul ca prin utilizarea la clasa a investigatiei elevii pot descoperi singuri explicatiile fenomenelor discutate la ore, un castig important este ca ei realizeaza incet-incet ca lumea fizica si, mai general, lumea din jur are o logica, iar logica aceasta ei o pot deslusi singuri”, a declarat Cristian Hatu, presedintele CEAE.

Peste 6.250 de elevi vor beneficia de noua abordare la clasa si vor fi implicati in proiecte si investigatii la care nici nu s-au gandit pana acum sau nu si-au imaginat ca s-ar putea realiza in scolile de stat.

„Orange Romania investeste in educatia din Romania de 20 de ani, timp in care ne-am indreptat atentia catre pregatirea elevilor si studentilor pentru profesiile pe care le vor avea la dispozitie in viitor. Dincolo de programele pe care le dezvoltam pentru elevi, un factor esential in pregatirea lor sunt profesorii. Acestia vor instrui generatii intregi de elevi, ii vor invata cum sa gandeasca, cum sa se dezvolte si cum sa contribuie fiecare la progresul tehnologic, avand ca punct de pornire stiintele exacte. Ne onoreaza parteneriatul cu CEAE si ne bucuram ca putem contribui la un proiect care a ajuns deja la performante remarabile”, a declarat Veronica Dogaru, Corporate Communication Manager, Orange Romania.

CEAE va posta in perioada urmatoare, pe pagina de website www.ceae.ro si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/CeaeRomania/ judetele si datele la care vor incepe cursurile.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s