Opera Comica pentru Copii – Premiera Hänsel si Gretel

Opera Comica pentru Copii anunta premiera uneia dintre cele mai iubite creatii muzicale pentru copii: Hänsel si Gretel.

Apreciata pe toate marile scene lirice ale lumii, premiera prinde viata in sala mare a Operei Comice pentru Copii, sub semnatura unei consacrate echipe de creatie: regia – Cristian Mihailescu, conducerea muzicala – Ciprian Teodorascu, scenografia – Viorica Petrovici si coregrafia – Catalin Caracas.

Spectatorii mici si mari au ocazia sa intalneasca personajele povestii Hänsel si Gretel pe 7 noiembrie, de la ora 17.00.

“Hänsel si Gretel este cea mai cunoscuta opera pentru copii de pe intreg mapamondul. Nu exista scena de opera din lume care sa n-o fi montat macar o data, de aceea miza este uriasa. Regizorul isi pune problema ce vrea sa sublinieze din aceasta poveste perfecta. Pe mine m-a atras inteligenta celor doi copii, evolutia lor de la joc la o instantanee maturizare. Hänsel si sora lui, Gretel, sunt pusi in situatia sa se salveze si sa invinga vrajitoarea, o forta aparent mult mai puternica si opresiva. Dar inteligenta lor, de care aminteam, invinge, asa cum tineretea trebuie sa invinga mereu. Si peste toate acestea, rasuna muzica lui Humperdinck, nobila, stralucitoare, tulburatoare si lirica in acelasi timp, a declarat regizorul Cristian Mihailescu.

In cadrul stagiunii 2014-2015, Opera Comica pentru Copii, alaturi de premiera de pe 7 noiembrie, va prezenta alte patru noi productii: Poveste de Craciun (spectacol mozaic), Peter Pan (musical), Flautul fermecat (opera) si Fetita cu chibrituri (balet).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s