Ochiul uscat: Cauze si tratamente

Ochiul uscat: Cauze si tratamente

Sindromul de ochi uscat are la baza o paleta larga de cauze. Din fericire, exista solutii pentru a tine sub control ochiul uscat. Despre cum se manifesta aceasta afectiune, de ce si cum o tratam iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Despre ochiul uscat dr. Miruna Nicolae, medic oftalmolog, spune ca „a devenit o mare problema de sanatate, dovada este si numarul foarte mare de produse care sunt in piata farmaceutica pentru tratarea acestei patologii.

Problema apare atunci cand glandele lacrimale nu mai produc suficient sebum, pentru a crea filmul lacrimal. Daca filmul lacrimal nu este produs, suprafata ochiului (corneea) poate avea de suferit.

De regula, ochiul uscat apare din pricina unei inflamatii la nivelul glandelor (blefarita). Totodata, putem suferi de acest sindrom si din cauza inaintarii in varsta, cand secretia lacrimala se reduce, sau, atentie, cand stam in exces in fata ecranelor (calculator, telefon, tableta). Poate sa mai apara si la cei care poarta lentile de contact sau la cei care si-au facut operatie de corectare a dioptriilor.

Printre manifestarile afectiunii se numara: senzatia de nisip in ochi, senzatia ca ochiul nu este suficient de hidratat si clipitul mai rar (in cazul celor care stau prea mult la calculator). Iar vantul si frigul pot inteti aceste simptome.

Despre cum tratam ochiul uscat iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s