O zi din saptamana 'Scoala altfel', in spiritul cercetasiei

Secretarul de Stat in ministerul Educatiei, Oana Badea, a invitat cercetasii sa propuna scolilor din Romania programul unei zile din saptamana „Scoala altfel”.

Invitatia a fost lansata la evenimentul de deschidere a celei de-a V-a Jamboree Nationala Romaneasca, organizata la Saliste, judetul Sibiu, de Organizatia Nationala „Cercetasii Romaniei”.

In fata a peste o mie de cercetasi, Oana Badea s-a aratat deosebit de incantata de spiritul si valorile pe care le promoveaza, in randul tinerilor, Cercetasii Romaniei.

„Va lansez o provocare voua, cercetasilor romani. Va propun ca una din zilele „scolii altfel” sa se desfasoare in spiritul cercetasiei. De aceea, ministerul Educatiei asteapta de la voi programul unei astfel de zile. Cred cu tarie ca valorile pe care le promovati, increderea in sine, toleranta, respectul fata de ceilalti, conservarea mediului, asumarea responsabilitatilor si a obiectivelor de dezvoltare personala sunt valori de care au nevoie toti tinerii nostri”, a declarat Secretarul de Stat.

Programul care va rezulta in urma dialogului dintre reprezentantii ministerului Educatiei si ai Organizatiei Cercetasii Romaniei va fi propus scolilor, spre implementare, in perioada 2-6 aprilie 2012.

A V-a Jamboree Nationala Romaneasca are loc zilele acestea la Saliste, judetul Sibiu. Evenimentul reuneste peste 1.200 de cercetasi din tara si din strainatate. Programul jamboreei se bazeaza pe doua principii: „invatarea prin actiune„ si „viata in natura”, si include activitati cercetasesti traditionale, explorarea zonei Marginimii Sibiului, concursuri, munca in comunitate in cadrul unor proiecte locale. Ultima Jamboree Nationala Romaneasca (cea de-a IV-a), inainte de renasterea cercetasiei in Romania in 1990, a avut loc acum 75 de ani, in anul 1936.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s