O treime dintre copii sunt sedentari

Copiii petrec zilnic mai mult de trei ore in fata televizorului sau a calculatorului, arata un studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Cercetarea a fost realizata in perioada 2003-2007, in randul a peste 70.000 de copii din Europa, Asia, America de Nord, America de Sud si Orientul Mijlociu.

Realizatorii studiului au observat ca, indiferent de tara in care traiesc – saraca sau bogata -, copiii nu fac suficienta miscare. Din contra, prefera sa isi petreaca timpul liber uitandu-se la televizor sau stand la calculator.

Cercetarea mai arata ca doar un sfert dintre baieti si 15% dintre fete fac suficienta miscare, fetele fiind mai putin active fata de baieti, lucru constatat in toate statele participante la studiu. Totusi, cele mai active fete sunt cele din India, iar la polul opus se afla fetele din Egipt. In ceea ce priveste baietii, cei mai activi sunt cei din Uruguay, la polul opus aflandu-se baietii din Zambia.

Specialistii spun ca, pentru a se mentine in forma si a se dezvolta armonios, copiii ar trebui sa faca cel putin o ora de exercitii fizice pe zi, cinci zile pe saptamana.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s