O noua editie Hour of Code, cel mai mare eveniment de programare pentru elevi

Asociatia Adfaber organizeaza, intre 6 si 12 decembrie, o noua editie Hour of Code, cel mai mare eveniment de programare pentru elevi, care contribuie anual la alfabetizarea digitala a Romaniei.

Pornind de la zero, fara sa mai fi programat niciodata, copiii invata la Hour of Code, intr-un timp scurt, bazele programarii si descopera cat de multe pot sa creeze daca folosesc timpul la calculator pentru a invata.

Evenimentul Hour of Code prezinta in mod interactiv, distractiv, elemente de baza din programare si le arata copiilor, parintilor si profesorilor ca pot sa invete sa creeze jocuri si aplicatii pe calculator.

Activitatile prezinta jocuri indragite de copii, personaje si povesti captivante si ofera o introducere in programare adaptata pentru toate varstele. De la prescolari la parintii, toti care care participa pot sa invete cum functioneaza liniile de cod.

Activitatile sunt gratuite si pot fi prezentate cu usurinta de catre parinti sau profesori.

Inscrierea la Hour of Code este simpla. Profesorii, elevii, parintii si companiile se pot inscrie completand un formular online, disponibil aici. Mai apoi, pot organiza, alaturi de copii, o ora de programare.

Mai multe detalii se gasesc pe pagina evenimentului, aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s