O nouă ediție a Târgului de jucării 2nd Life are loc pe 11 iunie, la Roaba de Cultură

Asociația Green Revolution organizează sâmbătă, 11 iunie, la Roaba de Cultură din parcul Regele Mihai I-Herăstrău, a doua ediție a Târgului de Jucării ”2nd Life”.

Târgul se dorește a fi un eveniment de educație ecologică, financiară și socială, ce își propune să redea jucăriilor nefolosite o nouă viață educând în același timp copiii în spiritul celor 3 R: reuse, repair, recycle.

Poluarea cauzată de deșeurile de plastic este una dintre cele mai mari probleme de mediu cu care se confruntă planeta noastră. Reutilizarea și reciclarea jucăriilor va contribui la reducerea poluării și a depozitelor de deșeuri, astfel încât să ne putem îndrepta spre un viitor sustenabil.

Ideea Târgului de Jucării 2nd Life, a cărui primă ediție, în septembrie 2021, a adus peste 2000 de vizitatori, s-a născut din dorința de a da o nouă șansă jucăriilor neutilizate, pentru a deveni noi parteneri de joacă ai copiilor.

Evenimentul își propune, astfel, să educe atât copiii, cât și părinții în spiritul celor 3 R: reuse, repair, recycle. Mai exact, în cadrul târgului, copiii vor putea să își valorifice jucăriile și vor putea dona o parte din suma strânsă pentru un scop caritabil.

“Scopul principal ale Târgului de Jucării 2nd Life este acela de a atrage atenția asupra risipei de resurse materiale și financiare în industria de jucării, contribuția la educația financiară și dezvoltarea interesului copiilor pentru implicarea socială și comunitară. Toate acestea se vor desfășura sub umbrela unui eveniment plin de ateliere interactive, un program artistic atractiv și multă joacă, așa cum v-am obișnuit la Roaba de Cultură”, a declarat Raluca Fișer, Președinte Asociația Green Revolution.

PROGRAM

10:00 – 19:00 – Atelier de jucării din plante aromatice; atelier de robotică; ateliere de art&craft cu materiale reciclate; rame foto și figurine din materiale reciclabile; pictură pe ceramică; concurs de selectare selectivă a deșeurilor la standul BCR si concurs cu premii la standul Fulga în cadrul campaniei “Reciclezi pentru planetă în patru pași și-o piruetă.”

11:00 – 11:40 – Teatrul pentru copii Istețilă cu piesa “Aventurile lui Habarnam”

17:00 – 18:00 – Voltaj Academy – Concert de vară

18:15 – 19:00 – Challenge Arts – Show street dance

Programul complet și actualizat se găsește pe pagina de Facebook a Roabei de Cultură.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s