O noua biblioteca „Daruieste o lume de basm” a fost creata cu carti si jocuri donate de copii si parinti, pentru Centrul Focus din Constanta

A cincea biblioteca din campania „Daruieste o lume de basm” a fost facuta la Centrul Focus din spitalul Constanta, din carti, jocuri si rechizite donate de copii si parinti din Bucuresti, dar si de companii private generoase. Centrul Medical Focus, coordonat de Asociatia Daruieste Aripi este specializat in diagnosticarea, tratarea si monitorizarea copiilor cu cancer, precum si in sustinerea familiilor acestora. Copiii de la acest centru au acum parte de bucuria unor carti, care ii ajuta sa viseze la lumi de basm, fara suferinta.

Campania Daruieste o lume de basm este o iniţiativa lansata in decembrie 2018 de Gradiniţele Butterfly, Asociaţia Kineto Bebe, Monica Popescu si se deruleaza tot anul 2019, cu sprijinul Itsy Bitsy FM. Cu sprijinul a mii de parinti si copii, a multor mame blogger, ziaristi si companii private campania, a dotat pana acum biblioteci pentru copii mai putin norocosi la: Stefanestii de Jos, la sectia de pediatrie a Spitalului din Curtea de Arges, la Colegiului Gimnazial Basarab I si la singurul Club de Lectura din acest oras.

Parintii si copiii sunt invitati sa doneze si in lunile de vara pentru a putea crea 2 biblioteci noi la Centrul Comunitar Generatii, coordonat de Fundatia Regala Margareta a Romaniei. Centrul ofera servicii sociale de tip scoala dupa scoala pentru 52 de copii din familii cu posibilitati financiare reduse, cu implicarea a 35 de voluntari seniori. Centrul intergenerational asigura asistenta sociala si sprijin educational copiilor si tinerilor din familii nevoiase, intr-un mod practic, inovativ si eficient, ce are la baza solidaritatea intre generatii.

”Clubul de lectura este una dintre cele mai apreciate activitati de catre copiii si varstnicii care frecventeaza centrul si reprezinta un real ajutor atat in imbunatatirea rezultatelor scolare, cat si in deschiderea unor noi orizonturi ale imaginatiei si cunoasterii necesare copiilor nostri”, spune Victoria Mitrofan Cretu, coordonator al Centrului Generatii.

Campania Daruieste o lume de basm aduna in luna iunie carti atat pentru o biblioteca dedicata copiilor, cat si pentru prima biblioteca dedicata adultilor, care isi petrec timp la Centrul Generatii.

Va invitam sa alegeţi carţile in stare buna, care nu va mai sunt de folos si sa le aduceţi la una dintre adresele de mai jos, pentru campania Daruieste o lume de basm:

1. Gradinita Butterfly Aviatiei
Str. Intrarea Gliei nr.7, Sector 1

2. Gradinita Butterfly Baneasa
Str. Drumul Potcoavei nr.59, Voluntari Ilfov (Gradina Zoologica)

3. Gradinita Butterfly Cosmopolis
Str. Lacului, vila 8F, Stefanestii de Jos, Ilfov

4. Centrul KinetoBebe Mosilor
Calea Mosilor nr. 158, Sector 2

5. Centrul KinetoBebe Nord
Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1

6. Centrul KinetoBebe Sud
Soseaua Oltenitei nr. 87-99, Sector 4

Campania este sprijinita de Itsy Bitsy FM si 4Colours.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s