Nu ma port urat – Sa intelegem comportamentul copiilor nostri

A fi parinte poate fi, in acelasi timp, o experienta extraordinara si o mare provocare.

Consultant in psihologie infantila si educationala, Laverne Antrobus, autoarea cartii “Nu ma port urat – Sa intelegem comportamentul copiilor nostri”, aparuta la Editura Curtea Veche, ne pune fata in fata cu doua componente care ne cam dau bataie de cap in rolul de parinte. Prima este lipsa de pregatire in domeniul educatiei si a doua este componenta emotionala a fiecaruia dintre noi.

[imagelink=”1477″] Nu de putine ori se intampla ca atunci cand devenim parinti avem deja niste idei nu tocmai corecte despre modul in care ar trebui sa se comporte copiii nostri. Tocmai din acest motiv, atunci cand constatam ca ei nu respecta tiparul impus de noi, devenim frustrati si maniosi.

Suntem cu totii incantati cand primim complimente la adresa modului in care copilul nostru se comporta, dar nimic nu ni se pare mai dezagreabil in momentele in care poznele lui ne pun in situatii stanjenitoare.

Ar trebui sa ne fie clar faptul ca fiecare copil are un ritm propriu de dezvoltare, dar de multe ori avem tendinta sa ne formam ideile privind modul in care ar trebui sa se comporte copiii nostri in baza principiilor (nu intotdeauna corecte) pe care le-au aplicat parintii nostri in educatia noastra.

Te invit sa descoperi lucruri folositoare pentru educarea corecta a copiilor in cartea “Nu ma port urat – Sa intelegem comportamentul copiilor nostri”, scrisa de Laverne Antrobus si aparuta la Editura Curtea Veche.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s