Noi schimbari pentru elevi

Ministerul Educatiei anunta noi schimbari in programa scolara pentru elevii din clasele primare.

Astfel, la clasa pregatitoare, cei mici vor studia o limba straina, o data pe saptamana. De asemenea, copiii din clasa a II-a vor avea parte de o ora de matematica in plus pe saptamana.

La rubrica „Educatie fizica, sport si sanatate”, toti elevii din clasele primare vor avea in orar patru ore, fie de sport, „Joc si miscare” sau „Muzica si miscare”.

In plus, educatia tehnologica nu mai face parte din programa scolara. In schimb, la materia „Arte vizuale si abilitati practice” copiii vor avea o ora in plus pe saptamana. Dispare si disciplina „Educatie pentru societate”, fiind inlocuita de „Educatia civica”. Materia va fi predata din clasa a III-a.

Aceste planuri cadru se aplica incepand din septembrie pentru clasa pregatitoare si clasa I. Pentru clasa a II-a, modificarile din orar se vor face pentru anul scolar 2014-2015, iar la clasele a III-a si a IV-a, din 2015-2016.

Programa scolara poate fi consultata pe site-ul Ministerului Educatiei.

Tot la capitolul schimbari, in cadrul emisiunii „Dupa 20 de ani”, difuzata ieri la Pro TV, Ministrul Educatiei Remus Pricopie a mai expus cateva planuri de viitor.

In ceea ce priveste manualele, el a declarat ca elevii ar trebui sa aiba cate un manual pe semestru. Astfel, alaturi de manualele digitale de pe site-ul Ministerului, copiii vor avea mai putin de carat.

De asemenea, Ministrul a anuntat ca vrea sa introduca teste de tipul evaluarii nationale, din doi in doi ani, pana in clasa a VIII-a. In acest mod, elevii vor fi mai familiarizati cu mediul examenelor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s