Neuroștiința pe înțelesul tuturor

un podcast oferit de Institutul BrainMap Neuroscience

Gabriela Maalouf și terapeuții neurofeedback Alina Robu și Diana Nemeș îți povestesc pe scurt, într-o serie de episoade care să îți ofere claritate, despre secretele neuroștiinței, brainmaping, aspecte ale vieții ce pot fi îmbunătățite prin antrenament cerebral, dar și despre cât de important e să ai grijă de sănătatea ta mintală și emoțională.

Podcastul Neuroștiința pe înțelesul tuturor îți oferă resursele de care ai nevoie pentru a înțelege mai bine felul în care funcționează mintea noastră, cum ne putem bucura de o viață împlinită sau descoperi mai ușor drumul spre succes și fericire.

***

Gabriela Maalouf este psiholog, psihoterapeut și trainer. Este convinsă că iubește să vorbească, să asculte și să aducă siguranță în sufletul și mintea celor care o aud. Atât în fața camerei de filmat, în calitate de moderator, cât și în cabinetul de terapie.

Alina Robu este psihoterapeut integrativ, specialist neurofeedback cu pregătire în cadrul IFEN și fondator al Institutului BrainMap Neuroscience, acolo unde se ocupă de interpretarea rezultatelor, oferirea directivelor legate de evoluția terapiilor, cât și de stabilirea protocoalelor pentru acestea. Vorbește cu pasiune despre ceea ce face, iar abordarea ei terapeutică este una plină de optimism, de tact și orientată către soluții.

Diana Nemeș este specializată, printre altele, în terapia Bowen, în psihoterapie integrativă și în neurofeedback. Dinamismul, atenția la detalii, cât și expertiza acumulată în cei 20 de ani de carieră îi permit să interpreteze rezultatele BrainMap și să întocmească cu cea mai mare grijă și seriozitate protocoalele individualizate de terapie neurofeedback.

Institutul BrainMap Neuroscience a adus pentru prima oară în România cea mai complexă tehnologie medicală dezvoltată în SUA pentru analiza și antrenarea creierului.

Urmărește, mai jos, primele episoade ale podcastului Neuroștiința pe înțelesul tuturor:

Episodul 1: Sfaturi neuroștiintifice pentru o viață împlinită

Cum descoperim ce ne împlinește cu adevărat, ce e potrivit pentru noi sau ce pasiuni și interese am putea să explorăm mai mult, astfel încât să urmăm și o carieră ideală? Și cum ne poate ajuta tehnologia să identificăm concret care sunt ariile din viața noastră pe care le putem îmbunătăți?

Gabriela Maalouf te invită să afli, alături de Alina Robu și Diana Nemeș, terapeuți neurofeedback, cum poți lua deciziile potrivite la momentul potrivit, dar și ce poți face pentru a-ți dezvolta pasiunile ori abilitățile native sau pe cele exersate și de a le transforma, de ce nu, într-un full time job:

Episodul 2: Cum identificăm autismul și ADHD-ul la copii (cauze, simptome, tratament)

În prezent, autismul afectează în jur de 25 de milioane de persoane din întreaga lume, iar cu ADHD (tulburarea de deficit de atenţie şi hiperactivitate) sunt diagnosticaţi peste 51 de milioane de copii şi adolescenţi. Și numărătoarea nu se oprește aici.

Despre cât de conștienți suntem de simptomele acestor tulburări de neurodezvoltare, cum le putem identifica la cei din jurul nostru și cum putem veni în sprijinul celor care se confruntă cu un astfel de diagnostic afli din discuția pe care Gabriela Maalouf a avut-o cu Alina Robu și Diana Nemeș, terapeuți neurofeedback:

Episodul 3: Secretele din mintea copiilor noștri

Cum poate o hartă a creierului să ne ajute să înțelegem mai bine cum funcționează mintea celor mici sau ce putem îmbunătăți în obiceiurile zilnice ale acestora, pentru a contribui la creșterea calității vieții lor?

Reușește terapia neurofeedback plus să ne indice ce secrete ascund copiii noștri sau ce i-ar aduce mai aproape de performanță și visul dorit?
Aflăm azi de la Gabriela Maalouf și fondatoarele Institutului BrainMap Neuroscience – Alina Robu și Diana Nemeș:


Neuroștiința pe înțelesul tuturor este un podcast oferit de Institutul BrainMap Neuroscience.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s