Muzicieni de talie internationala sustin tinerii artisti romani printr-un spectacol de opera la Concertul Regal de strangere de fonduri

Pe 25 octombrie 2019, pe scena Ateneului Roman, muzicieni romani care au cunoscut succesul pe mari scene ale lumii, se reunesc pentru un eveniment caritabil cu istorie: soprana Cellia Costea, tenorul Teodor Ilincai si Orchestra Romana de Tineret, dirijata de Gabriel Bebeselea. Programul evenimentului va introduce publicul in atmosfera boema a operei italiene. Biletele pot fi achizitionate pe www.eventbook.ro, cu valoarea intre 200 si 400 lei si reprezinta o donatie pentru programul national Tinere Talente.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei continua astfel traditia de a sustine si promova cultura si talentul romanesc, prin a douasprezecea editie a Concertului Regal Caritabil. Organizat anual in ziua de 25 octombrie, Concertul Regal este unul dintre cele mai longevive si de succes evenimente de strangere de fonduri din Romania. Fondurile stranse in urma Concertului vor sprijini programul Tinere Talente, prin care Fundatia ofera burse de studiu, mentorat si promovare celor mai talentati tineri artisti romani din familii modeste.

Organizat anual, incepand din 2008, de catre Fundatia Regala Margareta Romaniei, Concertul Regal Caritabil a avut loc in mod traditional in ziua de 25 octombrie, cu ocazia aniversarii Regelui Mihai I al Romaniei, fondator al Fundatiei alaturi de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei romane. Fiecare editie a concertului aniversar a adus pe scena Ateneului Roman cei mai valorosi muzicieni ai momentului si mari orchestre, in sustinerea tinerilor talentati artisti romani.

Soprana Cellia Costea locuieste la Atena, unde este considerata vocea feminina numarul 1 a Operei din capitala Greciei. Este una dintre cele mai frumoase, calde si rascolitoare voci feminine romanesti de opera ale ultimelor doua decenii. Tenorul Teodor Ilincai este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati tenori ai generatiei sale, prezent pe scena a prestigioase teatre de opera. Posesor a numeroase premii si distinctii, el participa in cadrul unor importante gale nationale si internaţionale cu scop caritabil, Admirat pentru entuziasmul si muzicalitatea sa, dirijorul Gabriel Bebeselea este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai talentati dirijori romani ai ultimelor decenii. Gabriel Bebeselea este Dirijor Principal al Filarmonicii de Stat „Transilvania” Cluj-Napoca, cu numeroase prezente la pupitrul unor orchestre de renume mondial. Orchestra Romana de Tineret este considerata cea mai buna orchestra din tara din ultimii ani, apreciata pentru performanta artistica si pe plan muzical international. Membra din 2011 a European Federation of National Youth Orchestras, este invitata constant in cadrul Festivalului International George Enescu, marcand de-a lungul anilor numeroase premiere in ceea ce priveste prezenta unei orchestre romanesti pe marile scene ale Europei.

Fondurile stranse din sponsorizarile si donatiile atrase la Concertul Regal au insumat de-a lungul timpului peste 1.500.000 de euro si au dezvoltat programul national Tinere Talente. Au fost acordate peste 300 de burse artistilor aflati la inceput de drum, care provin din familii cu venituri modeste, iar cu sprijinul mentorilor si a promovarii sustinute, acestia au reusit performante extraordinare pe plan national si international.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s