Muzica regala pe scena romaneasca

Vino sa descoperi muzica de la curtile regilor, din tipurile Renasterii si Barocului, in cadrul Festivalului de Muzica Veche Bucuresti!

 

A opta editie a Festivalului se desfasoara intre 2 si 5 decembrie, sub tema „Exotique”, cu o serie de spectacole si evenimente conexe, adresate atat cunoscatorilor, cat si publicului larg.

In program sunt incluse concertele unor artisti internationali, precum Ansamblul belgian de muzica baroca Il Gardellino, violonista Melinda Béres si clavecinista Raluca Ene. Ei vor interpreta lucrari de Bach, Vivaldi, Haendel sau Corelli. De asemenea, va fi si un concert de jazz cu improvizatii pe teme bizantine si armenesti.

Editia din acest an propune un element nou – artele vizuale. Astfel, Festivalul se va deschide cu vernisajul expozitiei „Gradina Suspendata”, realizata de pictori romani contemporani.

Evenimentul de deschidere are loc luni (2 decembrie), la Muzeul Taranului Roman, sala Oaspeti, si va include un recital de muzica renascentista. Iar marti (3 decembrie), de la ora 19.00, scena ArCub gazduieste o serie de masterclass-uri.

Concertul de inchidere al Festivalului, din data de 5 decembrie, prezinta publicului lucrari de Corelli si Bach. Concertul propune lucrari dedicate viorii baroce si clavecinului.

Iar ca un ecou al festivalului, in data de 12 decembrie, la ART HUB va avea loc vernisajul expozitiei „Inregistrari vizuale”, semnata de Virgiliu Parghel, artist ce va realiza schite si desene chiar in timpul concertelor.
Programul complet al festivalului si mai multe detalii despre spectacole pot fi gasite pe site-ul oficial al Festivalului de Muzica Veche Bucuresti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s