Momo sau despre povestea timpului furat la Teatrul Excelsior

Teatrul Excelsior pune in scena o poveste foarte speciala, plina de invataminte si feerie: MOMO sau „Strania poveste despre hotii de timp si copilul care le-a inapoiat oamenilor timpul furat”!

Producţia face parte din programul UnCLASIC, ce isi propune apropierea tinerilor de marea literatura, fiind dedicat preadolescentilor şi adolescentilor. Spectacolul va avea premiera joi, pe 20 noiembrie, de la ora 19.00, la Teatrul Excelsior.

Romanul lui Michael Ende, una dintre cele mai remarcabile scrieri ale secolului al XX-lea (dramatizat si pus in scena, la Teatrul Excelsior, de catre regizoarea Lenus-Teodora Moraru), este o parabola pentru cum s-a schimbat atitudinea societatii moderne fata de timp.

Puterea de transformare a ceea ce se numeste azi „efectul timpului comprimat” schimba valorile si modifica relatiile interumane. Salvarea, spune Ende in romanul sau, vine din noi insine, dar cu mai multa forta; vine din puritatea sufletelor de copii nepervertite inca.

Momo este fetita care stie sa-si asculte prietenii. Ea locuieste printre ruinele unui vechi amfiteatru, undeva, la marginea orasului. Iubita de toti, Momo are darul de a face ca viata sa para usoara, problemele sa fie uitate, zambetul sa insotească ziua tuturor. Atunci cand oamenii cenusii pun stapanire pe oras, controlandu-le locuitorilor timpul personal, doar Momo are puterea, impreună cu Maestrul Ora si insotita de broasca testoasa Casiopeea, sa le redea acestora timpul furat.

Apartinem timpului”, spune regizoarea spectacolului montat la Teatrul Excelsior. Unii oameni il aud, altii il simt, dar nimeni nu poate spune cand este cu adevarat. Avem doar puterea de a-l masura, de a-l contempla tacit sau zambitor si de a-i da valoare. In ce ne masuram timpul este singura alegere pe care o avem de facut. Cand altii aleg in locul nostru se produce decolorarea treptata si ireversibila a sufletului, iar singurii capabili sa ne salveze sunt copiii, pentru ca ei sunt imuni. Copiii si forta curativa a acestora. Si… teatrul. Copiii isi masoara timpul in joaca, actorii in joc, pe scena. Despre asta vrem sa vorbim in spectacol, in… Momo. DespreTeatru, despre Timp, despre Copii.

Echipa spectacolului este formata, alaturi de regizoarea Lenus-Teodora Moraru, din scenograful Gelu Risca, coregrafa Victoria Bucun si actorii: Silvana Mihai, Alexandru Voicu, Stefan Velniciuc, Ion Bechet, Adina Cristescu, Iulia-Diana Samson, Raluca Botez, Cosmina Dobrota, Corina Dragomir, Stefania Dumitru, Oana Tofan, Silvana Ionescu, Cristian Nicolaie, Robert Emanuel, Marian Radulescu, Robert Radoveneanu, Ovidiu Usvat, Annemary Ziegler, Daniela Ionita-Marcu, Magda Condurache, Tudor Pirvu, Veronica Popescu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s