Modul spontan de a invata o limba straina

Pentru a invata o limba straina, este nevoie de mai mult decat predarea gramaticii. Iata un mod foarte simplu si placut, prin care micutul tau va prinde mult mai usor o limba noua.

In aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti, Gabriela Maalouf, consilier in dezvoltare personala, ne povesteste din experienta din familia ei si ne spune cum ii putem invata pe copii sa iubeasca o limba straina.

Gabriela Maalouf este mama a doi copii si, impreuna cu sotul ei, cei patru formeaza o familie multiculturala. Copiii ei cresc invatand 3 limbi diferite – mama vorbeste o limba, tatal alta limba, iar la scoala engleza reprezinta cea de-a treia limba. Ai crede ca se formeaza un haos in mintea copiilor, dar nu este deloc asa.

De la varste foarte mici, copiii invata limbajul verbal ca pe un cod. De asemenea, ei sunt foarte abili in a invata diferite coduri in acelasi timp, in a le imbina si in a trece de la un cod la altul. In asta consta toata ideea modului spontan de a invata o limba straina.

La scoala insa, lucrurile nu se intampla chiar asa. O limba straina presupune sa cunosti si cultura si obiceiurile tarii din care vine, iar scoala, de regula, acorda o atentie prea mica acestor lucruri.

Ce solutii avem pentru a crea un mediu multicultural pentru copiii nostri? Afla aici.

Vezi si:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s