Ministerul Educatiei a alocat 150 de milioane de lei pentru achizitia de dispozitive electronice destinate elevilor din mediile defavorizate

Ministerul Educatiei si Cercetarii a alocat 150 de milioane de lei pentru achizitia de dispozitive electronice conectate la internet, destinate elevilor din mediile defavorizate.

Guvernul Romaniei a adoptat in sedinta de guvern din 7 mai, la propunerea Ministerului Educatiei si Cercetarii, o hotarare privind suplimentarea bugetului ministerului cu suma de 150 de milioane de lei pentru anul 2020.

Suma alocata va fi utilizata pentru achizitia de dispozitive electronice conectate la internet, necesare dotarii unitatilor de invatamant preuniversitar de stat. Obiectivul Ministerului Educatiei este sa asigure accesul la activitatile didactice la distanta elevilor din medii defavorizate, inmatriculati in unitatile de invatamant preuniversitar.

„Am solicitat inspectoratelor scolare sa centralizeze situatia elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participarii la cursurile online, in contextul pandemiei COVID-19. in acest moment, in Romania, numarul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odata cu achizitionarea acestora, va fi facilitata invatarea la distanta si pentru copiii din mediile defavorizate”, a declarat Monica Anisie, ministrul educatiei si cercetarii.

Criteriile de repartizare sunt stabilite prin ordin de ministru, in baza propunerilor unitatilor de invatamant preuniversitar de stat.

Citeste si Cum se va incheia anul scolar in curs? Am stat de vorba cu Monica Anisie, Ministrul Educatiei si Cercetarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s