MiniArtShow: Traditii, Basme si Eroi de la noi!

Hai sa valorificam fondul cultural romanesc si sa sarbatorim obiceiurile si mestesugurile populare, in evenimentul propus de MiniArtShow by Ioana Ginghina: Traditii, Basme si Eroi de la noi!

In zilele de 5 martie, 16 aprilie si 21 mai, Muzeul National al Taranului Roman gazduieste o serie de evenimente 100% romanesti. Iar intrarea este libera (in limita locurilor disponibile).

Ce evenimente vor avea loc in aceste zile?

  • Spectacolul de teatru Danila Prepeleac

Un spectacol special, adaptat dupa celebra poveste cu caracter moralizator. In aceasta varianta, Danila nu se imbogateste peste noapte, ci invata ca totul se castiga prin munca si onestitate. Ba mai mult, micii spectatori vor descoperi traditii si obiceiuri vechi, vor afla cum se facea negotul la targ, limbajul vechi negustoresc, dansul caprei, al ursului, al dracilor si multe altele, totul pe ritmuri populare, usor adaptate vremurilor noastre.

  • Ateliere creative cu specific traditional

Copiii invata sa coasa si sa brodeze motive traditionale in cele mai vii si frumoase culori: vor incrucisa fire de urzeala si vor tese modele pline de viata, vor insira margele sclipitoare pe fire alunecoase, vor descoperi elementele picturale decorative traditionale si vor invata sa le recreeze pe diverse materiale!

  • Vizita ghidata a Muzeului National al Taranului Roman

Fiecare eveniment va fi completat de o vizita interactiva, ghidata, a Muzeului National al Taranului Roman. Impreuna cu personajele, cei mici, dar si cei mari vor deslusi tainele portului popular traditional, vor afla despre obiceiurile si mestesugurile vechi, vor admira obiecte de cult, obiecte decorative si diferite unelte.

Evenimentele au loc in zilele mentionate mai sus, intre orele 11:00 si 13:00, in Studioul Horia Bernea al Muzeului National al Taranului Roman.

Traditii, basme si eroi  de la noi este un proiect realizat de catre MiniArtShow by Ioana Ginghina, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman si Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Partener media principal: Itsy Bitsy 

Mai multe detalii pe site-ul MiniArtShow, la numarul de telefon 0749.419.999 sau pe pagina de Facebook.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s