Microbii nostri ne fac ceea ce suntem

De cand ne nastem, microbii au o importanta capitala vizavi de cum ne dezvoltam si cum ne diferentiem unii fata de ceilalti. Cum ne influenteaza vietile aceste organisme minuscule? Afla din acest Discurs antispalare pe creier.

„ADN-ul vostru e 99.99% identic cu al persoanei de langa. Dar, in privinta microbilor din intestin, va asemanati doar 10% cu cel de alaturi”, ne spune ecologistul Rob Knight, specializat in studiul microbilor umani.

Microbii din organism au o multime de roluri, de la ajutorul in digerarea mancarii, pana la metabolizarea medicamentelor, imunizarea si chiar influentarea comportamentului. De asemenea, aceste fiinte unicelulare reprezinta motivul pentru care unii sunt mai sensibili la anumiti factori naturali decat altii.

Adultii au comunitati microbiene destul de stabile – pot locui cu cineva o perioada lunga de vreme, fara sa isi schimbe identitatea microbiana. In schimb, la copii, aceasta identitate depinde inclusiv de modul in care se nasc.

Afla din aceasta conferinta TED si mai multe informatii fascinante despre microbii din organism si cum ne afecteaza vietile.

[ted id=2201 lang=ro]


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s