Meduza din sticla

Iata un experiment care se va dovedi a fi atat distractiv, cat si educativ: invata-ti copilul cum sa construiasca o meduza care sa pluteasca intr-o sticla.

Cauti o activitate haioasa, simpla si rapida, de facut in familie? Profita de timpul scurt, pe care il ai la dispozitie, pentru a combina educatia cu amuzamentul. Construind o meduza dintr-un sac de plastic, iti poti invata micutul ce se intampla cand plasticul ajunge in mari si oceane si de ce este important sa il reciclam.

Ai nevoie de:

  • un sac de plastic transparent si subtire (poti folosi pungute mici, pentru sandviciuri, pungi de cumparaturi sau chiar saci de gunoi, cu conditia sa fie subtiri);
  • un elastic de birou;
  • o sticla de plastic de un litru;
  • foarfece;
  • colorant alimentar albastru.

Cum se face:

Daca folosesti o punga sau un sac cu manere, taie acele manere, astfel incat sa ramai cu o forma de cilindru.

Strange unul dintre capetele sacului intr-o forma sferica si leag-o cu un elastic – acesta va fi capul meduzei. La celalalt capat, taie punga in fasii, pentru a face tentaculele meduzei.

Pune „meduza” in sticla de plastic si apoi umple sticla cu apa. Adauga cateva picaturi de colorant alimentar albastru, pentru efectul vizual.

Acum nu mai ramane decat sa intorci sticla cu fundul in sus si invers, pentru a face „meduza” sa „inoate” prin apa.

Din nou, tin sa mentionez ca acest experiment este si o ocazie de a-ti invata copilul sa nu arunce gunoaie in apa, intrucat acestea polueaza marile si oceanele.

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s