Masterclass de improvizație cu Robert Kaddouch, pedagog și pianist francez

Robert Kaddouch, pedagog, pianist francez și părinte al Pedagogiei Kaddouch vine în luna iulie în România la invitația Centrului de Educație Timpurie MIMA Muzica, pentru a susține două evenimente cu acces gratuit: un masterclass de improvizație și o conferință.

Miercuri, 12 iulie, de la ora 14:00, va avea loc, la sediul MIMA din Calea Griviței nr. 6 (nu departe de Biblioteca Academiei), un Masterclass de improvizație la pian susținut de pedagogul francez. Evenimentul își propune să fie o formare despre cum să-i învățăm pe cei neavizați pian prin improvizație, fie copii, fie oameni mari.

Joi, 13 iulie, de la ora 10:00, Robert Kaddouch va susține, la Universitatea Națională de Muzică – sala „Silvestri” – conferința „A asculta pentru a înțelege”, în cadrul căreia va povesti despre cercetările pe care le-a efectuat recent în domeniul audiției.

Robert Kaddouch a pus la punct împreună cu Dr. Jérémy Amar, chirurg ORL la Spitalul Universitar Necker din Paris, o metodă de stimulare, educare și prevenție auditivă. Metoda a fost utilizată în educarea auditiv-muzicală a copiilor cu deficiențe de auz, dar vizează terenul mai general al psiho-percepției muzicale la copii.

Programul se bazează pe trei forme de ascultare evidențiate de Robert Kaddouch: ascultarea sinergică, ascultarea rafinată și ascultarea prețioasă. Din toate aceste motive, expertiza lui Robert Kaddouch a devenit relevantă pentru ambele domenii, muzical și medical.

Intrarea la cele două evenimente este liberă.

Pianist de notorietate internațională, pedagog, cercetător și filosof, Robert Kaddouch este creatorul Pedagogiei Kaddouch și fondatorul școlilor Kaddouch & Music din Franța.

În 2018, Robert Kaddouch a primit din partea Ministerul Francez al Culturii titlul de Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s