Marius Florea Vizante: Cum sa iti lasi copilul sa fie el insusi

Marius Florea Vizante: Cum sa iti lasi copilul sa fie el insusi

Aflat in ceea ce probabil ca este cel mai important rol al vietii sale, cel de tata, actorul Marius Florea Vizante ne-a provocat sa privim parentingul si din alt unghi, in cadrul emisiunii Tati in dialog. Indrumat de gazda Alex Zamfir, Vizante ne-a povestit despre relatia cu fiica sa, Katia si despre temerile de parinte. Daca ai ratat interviul, il poti asculta in podcastul de aici.

„Noi nu facem copiii pentru noi, ci ei se fac prin noi pentru ei insisi, asa ca, eu zic ca rolul nostru ar fi sa nu ii deranjam”, a inceput Marius Florea Vizante. Dand la o parte diversele masti pe care le poarta pe scena, actorul a fost foarte candid in discursul sau legat de rolul parintelui in viata copiilor.

„Datoria noastra ca parinti este sa nu il invatam pe copil sa faca ce am face noi, ci sa il pregatim pe el pentru ceea ce nici noi nu stim ce va sa vie. Sa il pregatim sa fie elastic, sa fie atent, sa fie capabil sa rezolve situatii noi, sa nu se sperie de ele, sa gaseasca solutiile cele mai valide pentru el”, a continuat el.

In acelasi timp, ca orice alt parinte al carui copil se afla in pragul adolescentei, si Vizante are propriile sale temeri pentru Katia, care are aproape 11 ani. „Mi-e teama de multe lucruri pentru Katia, insa, in aceeasi masura, primul raspuns care imi vine este ca, prin anumite lucruri, intr-o anumita doza, trebuie sa treci ca sa te formezi”, ne-a explicat.

Discutia dintre cei doi tatici a ajuns si spre bullying, un subiect tot mai actual printre parinti si copii si o tema despre care actorul a mai vorbit si in alte circumstante. Si aici, la fel ca in toate celelalte imprejurari legate de copilul sau, Marius Florea Vizante a insistat ca nu vrea sa ii ofere solutii copilului sau, ci „parghiile cu care sa isi gaseasca propria solutie”.

In ansamblul sau, interviul picteaza un tablou al nevoii copiilor de independenta, o tema neasteptat de sensibila din partea a doi tati in dialog. Te invitam sa asculti intreg podcastul aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s