Maria Sharapova: 6 moduri in care poti fi o femeie puternica

De-a lungul carierei sale, una dintre cele mai apreciate sportive din lume, Maria Sharapova, a invatat ce inseamna sa fii, cu adevarat, o femeie puternica. Iar acum aflam si noi.

Viata jucatoarei de tenis nu a fost mereu incununata de succes si asa de fermecatoare pe cat am crede. Nascuta in Niagan, Siberia, Maria Sharapova a avut o copilarie fericita, dar departe de viata grandioasa pe care o are acum. Pentru a ajunge cea mai bine platita atleta din lume, parintii sai au fost nevoiti sa faca numeroase sacrificii.

Iar pe langa trecutul sau, accidentarile din ultima vreme i-au pus la incercare nu doar forta fizica, ci si puterea psihica si emotionala.

In urma unui interviu acordat publicatiei The Huffington Post, iata care sunt cele 6 lectii invatate de Maria Sharapova, utile tuturor femeilor.

  • Gaseste forta (si mandrie) in vulnerabilitatile tale

„De multe ori, de-a lungul carierei mele, am avut de a face cu leziuni la umar. Drumul spre vindecare este lung si anevoios. Necesita o concentrare a atentiei asupra beneficiilor pe termen lung. Pentru mine, aceste procese de recuperare au fost o lupta personala, dar, in cele din urma, ma fac sa ma simt mandra. Sa imi revin dintr-o accidentare si sa pot din nou sa joc la un nivel performant – de mai multe ori, pe parcursul unui deceniu – ma fac sa ma simt puternica.”

A-ti cunoaste slabiciunile si vulnerabilitatile nu inseamna ca esti o persoana slaba, ci, dimpotriva, denota o putere interioara de admirat.

[Vezi si: Puterea vulnerabilitatii]

  • Corpul tau este puternic, din punct de vedere fizic

„Incurajez tinerele fete sa isi urmeze forta. Un corp puternic poate avea orice forma si marime. Dar nu cred ca poti invata sa iti apreciezi, cu adevarat, corpul – oricum ar arata – pana cand nu ii intelegi capacitatile. Sa iti dai seama de cat de puternica esti, la nivel fizic, este calea spre a invata cata forta emotionala ai.”

  • Afiseaza incredere

„In orice domeniu, femeile sunt nevoite sa indure si, in cele din urma, sa depaseasca provocari sau prejudecati. Femeile sunt judecate de mass-media si de public, in mod constant, pentru aspectul exterior. Asa ca, afisand incredere in propria ta forta este un lucru esential pentru a schimba acest punct de vedere.”

Increderea in sine este un aspect esential in orice domeniu, mai ales pentru o femeie puternica. S-ar putea sa iti ia ceva timp pentru a-ti da seama ca a afisa incredere nu este sinonim cu trufia, dar fiecare pas conteaza si, in timp, vei realiza cate beneficii iti aduce o atitudine puternica.

[Vezi si: Increderea in sine – innascuta sau invatata?]

  • Priveste spre alte femei ca surse de inspiratie

„Ma inspira sa vad cat de departe au ajuns femeile in domeniul sportiv. Vezi cum atletele nu mai sunt doar ambasadoare tacute ale unor produse, ci si adevarate centre de putere antreprenoriala, cu personalitatile lor unice si propriile lor produse. Pe teren, pentru prima data, finalele meciurilor dintre femei incep sa se vanda mai bine decat cele ale barbatilor, ceea ce reprezinta un prag imens pentru cum sunt vazute sportivele in ziua de azi.”

Orice femeie puternica va sti sa aprecieze ceea ce au facut alte persoane inaintea ei si va invata de la ele. Nu este nicio rusine sa recunosti cand nu poti face ceva sau cand nu te pricepi si ai nevoie de ajutor.

  • Gaseste-ti un model

„Multe dintre atletele care au performat inaintea mea, ca Billie Jean King si Martina Navratilova, au schimbat modul in care vedem acest sport si au fost luptatoare pe teren, demonstrand ca femeile trebuie respectate, asemeni barbatilor.”

  • Fii competitiva cu tine insati, nu cu cei din jurul tau

„Fiind in lumina reflectoarelor, mi-a fost analizata fiecare miscare si am fost etichetata, mai ales de la distanta, cum ar fi pe retelele sociale. Vor exista mereu oameni negativi, care isi dedica timpul criticand femeile. Eu consider ca cel mai bine este sa privesti in interiorul tau si sa iti canalizezi orice sentiment de nesiguranta sau competitivitate in a incerca sa fii cea mai buna versiune a ta. In calitate de atlet profesionist, spiritul meu competitiv poate fi foarte aprig, dar persoana cu care imi place sa ma aflu in competitie este eu insami. A-ti da seama ca tu esti singura competitie care conteaza denota incredere.”

Multe persoane confunda puterea cu abilitatea de a fi mai bun decat ceilalti, cand, de fapt, ceea ce conteaza este sa iti intreci propriile tale asteptari. O femeie puternica va colabora cu subalternii, superiorii si colegii sai, nu va lucra impotriva lor si nu ii va sabota.

sursa articol: The Huffington Post


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s