Maraton de solidaritate: #TeamHOSPICE a strans peste 400.000 de lei pentru copiii si adultii care infrunta un diagnostic incurabil

#TeamHOSPICE, cea mai numeroasa si optimista comunitate sportiva care sustine o cauza sociala, a participat in weekendul 12-13 octombrie la Bucharest Marathon 2019, in numele pacientilor care infrunta un diagnostic incurabil aflati in grija HOSPICE Casa Sperantei.

Cu ajutorul sponsorilor, partenerilor, donatorilor si al alergatorilor, HOSPICE Casa Sperantei a strans fonduri de peste 400.000 de lei in cadrul evenimentului sportiv. Cu aceasta suma, HOSPICE poate asigura gratuit pentru pacientii adulti si copii care infrunta boli incurabile 450 de zile de internare in unitatile cu paturi ale organizatiei, 500 de vizite la domiciliul pacientilor si 1.300 de participari in centrele de zi.

Fie ca vorbim de cursa populara, de cea individuala, de stafeta, 21 de km, 42 de km sau de cursa copiilor, peste 800 de alergatori #TeamHOSPICE au facut pasi mari pentru speranta, in weekend, pentru copiii si adultii aflati in grija HOSPICE. Lor li se adauga sutele de donatori care i-au sustinut pe conturile de Galantom, pacientii care au participat la cursa populara, angajatii HOSPICE, zecile de voluntari, sponsorii, partenerii si prietenii fundatiei.

Sapte copii in scaun cu rotile au fost prezenti si ei la start, pentru a demonstra ca nicio linie de sosire nu e imposibil de trecut, atunci cand ai prieteni aproape. De asemenea, din #TeamHOSPICE au facut parte #Eroinele: 40 de paciente HOSPICE – care infrunta sau au infruntat cancerul – au alergat la cursa de 3 km, antrenate si motivate de Carmen Bruma, Marius Niculae, Vasile Maftei si Daniel Niculae.

Zeci de voluntari au fost gazdele alergatorilor, atat la cortul HOSPICE, cat si la punctul de hidratare, unde au pregatit experiente inedite destinate alergatorilor Team HOSPICE. Convinsi de faptul ca oricine are dreptul sa se bucure de fiecare clipa si fiecare picatura de tratament paliativ poate schimba putin din destinul cuiva incercat de o boala incurabila, mai multe personalitati din viata publica au participat la maraton in tricoul verde speranta. De asemenea, comunitatile Legal Runners, Business Runners si MedRunners au fost alaturi de #TeamHOSPICE, cu peste 200 de persoane care au alergat sau au facut fundraising pentru copiii si adultii ingrijiti de HOSPICE.

“Ne bucuram sa vedem cum intreaga comunitate TeamHOSPICE creste de la an la an, cum oameni de bine vin sa ne cunoasca si apoi ne devin prieteni. Maratonul Bucuresti a insemnat pentru noi mai mult decat o competitie de alergare, a fost un maraton de solidaritate: 800 de alergatori, sapte copii in scaun cu rotile care si-au vazut implinit visul de a termina un semimaraton, 40 de Eroine care ne-au predat o lectie de perseverenta, sute de oameni care au donat pe galantom, sponsori, parteneri, sustinatori, voluntari – cu totii cu dorinta comuna de a fi alaturi de cei care au cel mai mult nevoie de sprijinul nostru, copiii si adultii afectati de o boala incurabila. Mutumim din inima tuturor celor implicati! Datorita lor, vom putea oferi servicii de calitate pentru tot mai multi oameni aflati in nevoie ”, a declarat Mirela Nemtanu, director executiv al HOSPICE Casa Sperantei.

Fondurile stranse in cadrul evenimentului, dar si cele adunate de alergatorii din Team HOSPICE pe platforma galantom.ro, sunt dedicate asigurarii de servicii gratuite copiilor si adultilor care infrunta o boala incurabila. Datorita celor care cred in cauza HOSPICE, ingrijirea paliativa va juca un rol important atat in vietile celor cu o astfel de afectiune, cat si in ale celor care le sunt alaturi.

Pentru imagini de la eveniment, testimoniale ale alergatorilor sau sustinatorilor Team HOSPICE, incurajari si povesti ale adultilor si copiilor aflati in ingrijirea HOSPICE Casa Sperantei, ne puteti urmari pe conturile noastre de Facebook si Instagram.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s